Välj en sida

6 fotbollsmål för barn

Sommaren knackar på dörren och det är snart dags att spendera dagarna i trädgården istället för vid datorn eller i soffan. Ett fotbollsmål för barn kan definitivt göra att ungarna gärna bjuder in sina kompisar och spelar match i trädgården istället för på tv-spelet. Vi har hittat 6 olika varianter på fotbollsmål som passar barn i alla åldrar.

Fotbollsmål för barn är mindre än fullstora fotbollsmål vilket gör att de är smidiga att placera i trädgården. Det finns även flera varianter på fotbollsmål för barn som är lätta att montera upp och ner vilket gör att man enkelt kan ta med fotbollsmålet till parken eller badstranden. Vissa fotbollsmål för barn har även en inkluderande målvaktsduk vilket gör att barnen kan träna upp sitt prickskytte när det inte finns någon riktig målvakt tillgänglig. 

6 fotbollsmål för barn – vilket passar dig?

Inlägget innehåller annonslänkar.

Scorer fotbollsmål

Snabb montering

Markfästen

PE-nät

Soccer Goal 300

Ram i metall

Starkt nät

Finns i fler storlekar

Uppblåsbar soffa blå

Renox fotbollsmål

Finns i 3 storlekar

Enkelt att montera

Stålram

Uppblåsbar soffa blå

Match L Fotbollsmål

Ingår bärväska

Glasfiberram

Markfästen

Fotbollsmål med duk

Avtagbar duk

Bra för precisionsträning

Enkelt att montera

Fotbollsmål med duk

För lek och prickskytte

Lätt att montera

Prisvärt

Vilket fotbollsmål för barn ska man välja?

Som du ser här ovan så finns det massor av olika varianter och storlekar på fotbollsmål för barn. Det viktigaste är att välja ett fotbollsmål som passar barnets ålder och behov. Ett för stort fotbollsmål till barnen kommer inte vara roligt eftersom det kommer bli alldeles för lätt att göra mål. Detsamma gäller åt andra hållet. När barnen börjar bli några år äldre så är ett för litet fotbollsmål inte speciellt roligt att spela på längre. Det gäller alltså att försöka anpassa storleken på målet så det passar barnens kunskapsnivå. 

Det som också kan vara bra att tänka på när man köper ett fotbollsmål för barn är om man vill kunna ta med sig målet när åker ut på utflykter som till badstranden eller parken. Flera av fotbollsmålen är väldigt enkla att montera upp och ner, dessutom smidiga att packa ner i en väska och ta med sig dit man önskar.

Tänk även på att det blir allra roligaste för barnen om de har två fotbollsmål. Det blir inte alls samma sak om det finns ett riktigt fotbollsmål på ena sidan och sedan har de fått ställt ut två vattenflaskor som mål på andra sidan, det tappar mycket av känslan att det är ”på riktigt”. 

Fotbollsmål för barn – det blir mer som på riktigt

Alla har vi någon gång fått ställt två hinkar eller vattenflaskor som fotbollsmål när det är dags för fotbollsmatch i trädgården. Att ha egna fotbollsbollsmål som barn var inte att tänka på, på sin höjd kunde man försöka snickra ihop något eget. Men tiderna förändras och nu för tiden finns det massor av fotbollsmål för barn i olika storlekar och prisklasser som passar de flesta trädgårdar.

Att spela match med och mot sina kompisar med ordentliga fotbollsmål gör att leken blir betydligt roligare och mer trovärdig. Det är knappast två gamla vattenflaskor Messi gör mål på. Det är ett mål med två stolpar, en ribba och nät. Ett ordentligt fotbollsmål för barn gör att det blir mer som riktigt, det barnen ser sina idoler göra på tv.

Förutom att fotbollsmål för barn ger känslan av riktig match så finns det en annan stor fördel som vi med vattenflaskor till stolpar inte fick ta del av – nätet. Nätet är bra på många vis. Först och främst är det bra för att avgöra om det faktiskt var mål eller inte. Det kan lätt uppstå diskussioner huruvida bollen var innanför vattenflaskan eller inte, det är en diskussion barnen slipper om det finns ett nät i målet. En annan fördel med nät i fotbollsmålet är springandet efter bollen hela tiden, oavsett om du träffar mål eller inte. Det är inte en eller två gånger på en sommar som grannarna klagar när barnen behöver springa och hämta bollen i den nyodlade rabatten hela tiden. Nätet fångar åtminstone upp bollen de gånger barnen träffar mål vilket man får hoppas är betydligt fler gånger än det missas.

Komplettera med andra fotbollstillbehör

När det börjar dra ihop sig för en riktigt match där på baksidan så är det självklart roligt att ha mer fotbollsutrustning än endast en fotboll och två mål. Det finns massor av roliga fotbollstillbehör för barn som gör att matchen eller träningen i trädgården nästan helt och hållet liknar det dem brukar göra på de ”riktiga” fotbollsträningarna.

5 exempel på fotbollstillbehör som är bra att ha hemma:

Koner
Koner är lätta att placera ut för att se vilken storlek fotbollsplanen har. De fungerar precis lika bra som hörnflaggor som hinder när man ska träna upp dribblingstekniken.

Målvaktshandskar
Ett par målvaktshandskar är ett måste till hemmamatchen. Dels för känslan, dels för greppet och händernas skull.

Fotbollar
Ingen större nyhet kanske men ett par fotbollar behövs alltid. Det tar slut i luft på den ena, hunden har bitit sönder den andra och den tredje är bortskjuten. Då är det perfekt att plocka fram den fjärde inför matchstart sen.

Kaptensbindel
Vem är kaptenen på planen? En kaptensbindeln gör att det verkligen börjar likna riktig fotbollsmatch.

Domarpipa
Självklart behövs det en domare på planen som håller koll på alla fula tacklingar och matchtiden.

 

» Du hittar massor av roliga fotbollstillbehör på STIGA:s hemsida.

Rädda sommaren på hemmaplan

Med tanke på pågående pandemi och med begränsat resande får vi försöka klara oss på hemmaplan en sommar till, helst på våra egna innegårdar eller trädgårdar. Vi har i andra inlägg, bland annat uppblåsbar vattenpark, berört ämnet just för att försöka hitta olika alternativ att sysselsätta barnen med på hemmaplan. Fotbollsmål för barnen är ytterligare ett sådant exempel. Ge barnen förutsättningar för att ha roligt hemma i trädgården så är sommaren på hemmaplan räddad.

Två fotbollsmål, en boll och någon att spela mot är egentligen allt som behövs för de fotbollsintresserade barnen ska var nöjda hela sommarlovet. Finns det ingen att spela mot så går det träna frisparkar eller straffar på målet. Det finns massor av roliga fotbollstillbehör som vi går igenom lite längre ner för att kunna underhålla sig själv i timmar.

Självklart tycker de allra flesta barn det är roligast att snöra på sig fotbollsskorna, packa väskan och cykla i väg till fotbollsplanen och lira med kompisarna på en riktigt fotbollsplan med riktiga mål, men dem möjligheterna finns ju inte alltid. Det går att hitta väldigt bra lösningar på hemmaplan, framför allt för dig med egen trädgård. Men för de som bor i lägenhet och utnyttjar innergården eller närmsta park som fotbollsplan finns det smidiga fotbollsmål för barn som går att ta med sig överallt.

Fotbollsmål för barn- sammanfattning

Riktiga fotbollsmål för barn gör fotbollsmatchen i trädgården 100 gånger roligare. Det behöver inte bli några fler diskussioner om bollen var innanför stolpen eller inte. Med ett fotbollsmål med nät blir det väldigt tydligt. Försök anpassa storleken påfotbollsmålet till barnets ålder och kunskapsnivå. Det är inte roligt med varken ett för litet eller för stort fotbollsmål. 

Det är inte bara fotbollsmålen som gör att matchen i trädgården förhöjs utan även andra fotbollstillbehör som exempelvis målvakshandskar, koner och visselpipa gör matcherna roligare. För de riktigt fotbollsintresserade barnen finns även smarta målvaksdukar med hål i för att kunna öva upp precisionen i skotten. 

Fotbollsmål för barn är väldigt hållbara och dem går att använda i flera säsonger så länge de behandlas väl.