Välj en sida

Bäst i test: Bästa filt med ärmar 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Att ta på sig en stor tjock filt med ärmar och krypa upp i soffan när vinterkylan kryper på, hur mysigt låter inte det? Det bästa med filtar som har ärmar är att filten alltid följer med. När det är dags att fylla på tekoppen behöver du inte “hoppa ur” filten och kliva ut i kylan. Filten omfamnar dig som en varm kompis hela tiden! 

Det finns många fördelar med att använda sig av en filt med ärmar eftersom det blir som en kombinerad filt och tröja vilket löser mycket praktiskt. Vi visar här de 3 bästa filtarna som har ärmar samt går igenom varför det är en sådan bra och uppskattad produkt. 

Alla filtar finns i flera olika färger.

3 bra filtar med ärmar

snug-rug-deluxe

Hur skön ser inte denna Snug Rug Deluxe-filt med ärmar ut? Välj på massor av olika färger för att hitta din egna favorit! En riktigt mysig och lyxig filt som kommer bli din bästa kompis i höst och vinter. Filten är tillverkade i fleece och genom de praktiska ärmarna kan du enkelt läsa en bok eller dricka en varm kopp te utan att filten trillar av.

Denna filt kan tvättas i maskin och har ett mått på 152 cm x 214 cm.

sovorm-long-dragon

Snugs Fleecefilt är ännu en filt med ärmar som är en lite enklare variant än Snugs Deluxe. Här kan du krypa in i filten men fortsätta scrolla på mobilen eller traska runt i hemmet utan att filten trillar av. Snugs Fleecefilt med arm finns i två olika färger – beige och blå.

Filten kan tvättas i maskin och har ett mått på 140 cm x 180 cm.

sovorm-long-dragon

En Snug Rug-Hoodie tar verkligen myskvällen till nästa nivå! Med en Snug Hoddie behöver du knappast frysa något i vinter. Med en stor mysig luva kan du även värma huvudet om det skulle börja dra kring öronen. Snug Rug-Hoodie är tillverkad i sherpafleece vilket är otroligt varmt och behagligt material. 

Hoodien har praktiska fickor för förvaring av mobil eller tv-dosa samt kan tvättas i maskin.

Varför ska man ha en filt med ärmar?

På frågan “varför ska man ha en filt med ärmar” är det självklara svaret “varför inte?”. Det finns väldigt många fördelar med filtar som har ärm samtidigt som nackdelarna är väldigt få. Vi går igenom några av för- och nackdelarna här nedan. 

 

Fördelar

 

Varm och skön 

En snug rug, som är en av benämningarna för filt med ärmar, är alltidFs varm och skön så du behöver knappast gå runt och frysa. Filten täcker hela kroppen och har en mysig textil som gör att man vill ha på sig filten mest hela tiden.

 

Bekväm 

Till skillnad mot vanliga filtar så har filten med ärmar sin naturliga plats på kroppen. Den sitter bekvämt och ser till så man kan värma både fötter, armar, över- och underkropp. Designen tillsammans med den mjuka textilen gör att filten blir väldigt bekväm att använda. 

 

Praktisk 

En av de absolut största fördelarna med en snug rug är att det är väldigt praktisk filt. Du kan enkelt gå och fylla på kaffekoppen utan att behöva ta av dig filten eller att den ska hänga lite halvlöst runt axlarna. Filten följer med dig överallt och kan fungera som en stor hoodie. 

 

Nackdelar

 

Svår att slita sig från 

När du väl testat på en filt med ärmar kommer du aldrig vilja ha något annat! Det är en filt som är svår att slita sig från och du kommer garanterat byta ut din favorit mys-hoodie mot en snug rug istället. Praktiskt och mysig på samma gång, perfekt ju! 

 

Kan ludda 

Filten kan ludda lite grann de första gångerna du använder den men ett tips om filten skulle ludda för mycket är att tvätta den i maskin en gång. Då brukar “luddningen” bli bättre eller avta helt och hållet.

SE OCKSÅ: BÄSTA MICROSKÅL FÖR POPCORN

Snug rug – det självklara valet

De filtar vi visar här idag är alla tre Snug rugs och det borde vara det självklara valet även för dig! Snug rug skulle man kunna säga är originalet vad gäller filt med ärmar, sedan finns det billiga kopior som (förmodligen) inte alls håller lika bra standard. 

Snug Rugs finns i flera olika modeller som exempelvis Snug Rug Deluxe och Snug Rug Hoodie.  Vilken modell som är bäst skulle vi säga är en smaksak men Snug Rug Hoddie med luva är en produkt som får väldigt bra betyg rakt igenom. 

Vill du gå på ett säkert kort vad gäller filtar med ärmar och veta om att du får riktigt bra kvalité så är Snug Rug-filten det du ska leta efter. Du hittar här de bästa Snug Rug-filtarna med ärmar just nu men det kan självklart ha kommit ut fler modeller efter de att inlägget skrivits. Sök runt lite på nätet utifall de dykt upp fler nyare modeller, annars har du tre bra alternativ här på sidan.

fallfrukt-äpple

En filt för inomhus och utomhus

Vi har redan tidigare varit inne på de praktiska fördelarna med filten som har ärmar och att inte behöva ta av- och på sig filten hela tiden är väldigt stor fördel, framför allt om man sitter ute på altanen en sen sommarkväll och behöver värma sig lite extra samtidigt som man springer in för att fylla på vinglaset då och då. 

Filten passar precis lika bra utomhus som inomhus och det går att röra sig naturligt utan att filten ska åka av. Det är en utmärkt filt att ha på uteplatsen men också i tv-soffan. Användningsområdet är med andra ord väldigt stort så den kommer vara användbar både höst, vinter, vår och sommar.

Filt med ärmar som födelsedagspresent eller julklapp

Har du brist på idéer vad som kan vara en bra födelsedagspresent eller julklapp så kommer här ett riktigt bra tips – en snug rug filt med ärmar så klart! Det är den perfekta presenten för både frusna killar och tjejer och något som passar barn lika bra som vuxna. 

Oavsett om det är dottern, morfar eller mamma som du är på presentjakt till så är denna filt något som både kommer överraska och uppskattas. Filten finns i flera olika färger så du kan garanterat hitta den favoritfärg som passat den lycklige mottagaren.

Runt jul när vintern och mörkret krupit sig på är en stor skön filt det man allra helst vill vara med på kvällarna. Och denna praktiska skönhet är förstås inget undantag. Det kommer bli succé i vinter och när det är som allra kallas ute kommer det finnas en som inte fryser i alla fall. Kan du gissa vem?

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en filt med ärmar?

Priset på Snug Rugs filtar med ärmar kan variera lite beroende på modell, det finns både billiga och dyra modeller. De billiga filtarna kostar runt 200 kronor medan de dyraste modellerna kostar runt 700 kronor.

Vilken är den bästa filten med ärmar?

Smaken är som baken men vår favorit är Snug Rug Hoodie som är en bra kombination av filt och hoodie. Den har både ärmar, luva och praktiska fickor för förvaring.

Hur tvättar man en snug rug filt?

Alla Snug Rug-filtar går att tvätta i tvättmaskinen däremot har dom lite olika tvättråd. Oftast är det 30 eller 40 grader maskintvätt som gäller men läs tvättråden noga innan du ska tvätta så du är på den säkra sidan.