Välj en sida

Bäst i test: Bästa uppblåsbar hoppborg för barn 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Uppblåsbara hoppborgar för barn är en rolig lekanordning för såväl inomhus som utomhus. Barn älskar att hoppa och studsa runt i de roliga hoppborgarna och det är nästan så det är svårt att få dom att sluta. Vi är vana att se hoppborgar på marknader och olika nöjesfält, men det finns flera roliga alternativ även för trädgården och barnrummet.

Vi visar här de 3 roligaste hoppborgarna för barn just nu. Hoppborgar i olika storlekar och modeller. Vad sägs om en kombinerad vattenpark och hoppborg i ett? Det kan inte bli annat succé!

sovorm-long-dragon

Superrolig hoppborg som passar utmärkt att ha i trädgården under sommaren så barnen har någonstans att fördriva tiden under sommarlovet! Hoppborgen rymmer tre personer samtidigt, har en inbyggd rutschkana och ett smart skyddsnät för att undvika skador. 

Hoppborgen blåses upp på ca 2 minuter med hjälp av den medföljande fläkten och skulle olyckan vara framme finns det även ett lagningskit att tillgå. 

Rekommenderas för barn mellan 3-8 år.

sovorm-long-dragon

En mindre hoppborg som går lika bra att ha i barnrummet som ute på altanen. Här finns det plats för två barn samtidigt som kan hoppa och studsa runt. Fläkt medföljer och du blåser upp borgen på mindre än 2 minuter.

Rekommenderad ålder är 3-6 år.

sovorm-long-dragon

Är det dags att ta sommarlovet till nya nivåer? Isåfall har du här ett riktigt bra alternativ att imponera på barnen med. En kombinerad vattenpark och hoppborg – med en svängd vattenrutschkana. Allt i ett! 

Enkel montering med hjälp av fläkten som följer med hela paketet. Koppla in fläkten i vägguttaget och sedan är det bara tuta och köra efter 2 minuter! 

Rekommenderas för barn mellan 5-10 år. 

Vad är en uppblåsbar hoppborg för barn?

En uppblåsbar hoppborg för barn är en lekanordning som fylls med luft så att barn ska kunna hoppa runt och studsa i den. Hoppborgar är som namnet antyder ofta byggda precis som en borg, men byggnaden kan ha andra utformningar även om det kallas för hoppborg. 

Uppblåsbara hoppborgar finns i olika storlekar och modeller. Vissa har en inbyggd rutschkana medan andra har har plats för en barnpool vid sidan om själva hoppområdet. 

De uppblåsbara hoppborgar som är specifikt anpassade för barn är i mindre storlek och klarar inte lika mycket vikt som andra hoppborgar. 

Det finns hoppborgar för såväl inomhus som utomhus.

Se också: Uppblåsbara resekuddar

Hur fungerar en uppblåsbar hoppborg för hemmabruk?

De uppblåsbara hoppborgarna för hemmabruk är väldigt enkla att blåsa upp och installera. Det medföljer nästan alltid en fläkt som pluggas in i ett vanligt vägguttag och sedan ansluts till hoppborgen och blåser upp borgen på 2-3 minuter. 

Fläkten är sedan igång under tiden som barnen hoppar och leker i borgen så att det hela tiden ska vara tillräckligt med luft så den fungerar som den ska. 

Efter användning töms hoppborgen på luft och kan sedan förvaras i källaren i garaget. När hoppborgen inte är uppblåst tar den inte särskilt mycket plats så det är enkelt att förvara den. 

Till de lite större uppblåsbara hoppborgarna medföljer markfästen att stabilisera hoppborgen med. Detta så att den ska stå stadigt på det ställe man placerat borgen. 

Skulle olyckan vara framme och hoppborgen av någon anledning skulle gå sönder finns det nästan alltid ett reparationskit som medföljer så man får en eller två chanser att laga skadan och behöver på så vis inte köpa en ny hoppborg.

Vad kostar en hoppborg för barn?

Priset på hoppborgarna varierar väldigt mycket beroende på storlek och funktioner. Det mindre hoppborgarna för det allra yngsta barnen är av förklarliga skäl väldigt enkla i sin uppbyggnad medan de lite äldre barnen vill ha större utmaningar för att ha roligt. 

De små uppblåsbara hoppborgarna för de yngsta ligger mellan ca 500 kr – 1000 kr. Det är hoppborgar som är anpassade för 1-3 barn och har många gånger endast en hoppyta att vara på. 

Vill du istället satsa på en större storlek med fler funktioner som exempelvis rutschkana eller pool blir det dyrare. Dessa typer av hoppborgar kostar mellan 1500 kr – 4000 kr. Dyrast är de så kallade uppblåsbara vattenparkerna med hoppfunktion och kan kosta 5000kr+. 

En bra hoppborg är en dyr investering men alla barn älskar hoppborgar så visst kan det vara värt det!

Vilken ålder är det som gäller?

Hoppborgar finns för barn i alla åldrar! Nästan iallafall. Det absolut minsta barnen får vänta några år innan de får testa de omåttligt populära hoppborgarna. 

Rekommendationerna på de mindre uppblåsbara hoppborgarna brukar vara mellan 3-6 år. Vid 3 års ålder är barnet tillräckligt stort för att kunna hoppa och inte riskera skada sig. Efter 6 år kan det vara så att barnet börjar blir för tungt och risken för att hoppborgen skulle gå sönder ökar. 

På de större varianterna brukar rekommendationerna vara från 5 år upp till 10-12 år istället. Här finns det fler delar att behöva anpassa sig för som exempelvis en inbyggd rutschkana vilket gör att barnen behöver vara lite äldre för att kunna hantera borgen på ett bra sätt. Åldersgränsen uppåt här handlar också mycket om vikt, men även att barnet börjar närma sig tonåren och då är nog knappast en hoppborg för barn något man vill roa sig med.

Bra att tänka på

Om du är på jakt efter en hoppborg för barn finns det några bra saker att tänka på för att du inte ska ångra ditt köp. Vi går igenom några punkter här. 

Storlek 

Ju större hoppborg, ju roligare tycker barnen att det är. Så brukar det faktiskt vara. Men oavsett om du tänkt ha hoppborgen inomhus eller utomhus så kommer den att ta ganska mycket plats. Har du en liten mindre trädgård kanske du inte vill att hoppborgen ska täcka halva den ytan. Dubbelkolla måtten och mät hemma så du får en bild över hur mycket plats den egentligen kommer ta. Det kan kommer förmodligen vara mer än du tror. 

Antal och ålder  

Eftersom hoppborgarna har ett max rekommenderat antal så kan det vara bra att dubbelkolla hur många som kan vara i borgen samtidigt så du vet att hela syskonskaran får plats. Vilken rekommenderad ålder som gäller är en annan sak att ha koll på så det går att använda hoppborgen ett par år innan barnet har passerat rekommenderad ålder. 

Skyddsnät 

När det kommer till barnleksaker är det alltid bra att ta det säkra före det osäkra. Hoppborgar kan vara lite luriga och det har förekommit olyckor. Se till så det finns ett skyddsnät kring hoppborgen så barnen inte riskerar hamna utanför hoppytan. Skulle det inte följa med hoppborgen är ett tips att försöka göra någon egen variant. Ett skyddsnät är ett måste för bästa säkerhet.

Bästa återförsäljare av uppblåsbara hoppborgar

Utbudet av uppblåsbara hoppborgar för barn som är bra att använda för hemmabruk är tyvärr inte jättestort. Det är alltid lång kö till hoppborgarna på marknader och nöjesparker så vi är förvånade att det inte finns fler alternativ att välja på faktiskt. 

Bäst utbud har ändå Coolstuff. Här finns uppblåsbara hoppborgar för barn i alla åldrar.