Välj en sida

Bästa uppblåsbar resekudde 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Långa flygresor eller timmar i bilen kan lätt göra att man blir lite sömning. Att då kunna plocka fram en uppblåsbar resekudde att luta huvudet mot är guld värt. Det är alltid skönt att vakna utan bruten nacke. Den uppblåsbara resekudden tar minimalt med plats och går väldigt snabbt att fylla med luft när John Blund kommer på besök. 

Här visar vi de 5 bästa uppblåsbara resekuddarna just nu. Resekuddar i olika former, material och prisklasser. Vad sägs om en kudde med unik innovativ design eller en smart uppblåsbar flygstolsdyna för att förlänga flygplansstolen?

Nackkudde med huva, Grön

Ovaer – Den Mångsidiga Nackkudden med Magisk Mörkläggning

Ovaer är en svenskdesignad nackkudde som förändrar ditt resande på de mest bekväma sätt. Denna uppblåsbara nackkudde är mjuk och ergonomisk, ger fantastiskt stöd och har en mörkläggande huva som tar bort ljuset. Den är den ultimata reskamraten för att få en avslappnad sömn på resan.

Mörkläggande Huva: Med Ovaers mörkläggande huva kan du enkelt stänga ute omgivande ljus och skapa en privat sfär för att vila. Huvan är justerbar och ger total mörker när du vill koppla av.

Smart Designad Luftkudde: Den patenterade luftkudden är utformad för att ge stöd runt hela huvudet. Den är mjuk och följsam, och du kan snabbt blåsa upp den med ett enda andetag. Justera lufttrycket efter din komfort.

Använd som Scarf: När du inte sover, kan du enkelt omvandla Ovaer till en snygg scarf. Den är bekväm, värmande och elegant och är den perfekta accessoaren under mellanlandningar.

Lätt att Förvara och Tvätta: När du är framme, vik bara ihop Ovaer och förvara den i den medföljande påsen. Kragen och huvan kan tvättas i maskin och är enkla att underhålla.

Ovaer är resultatet av kreativ design och noggrann produktutveckling. Den har blivit hyllad av resenärer och tidningen Allt Om Resor som ”Bekvämaste resekamraten”. Ge dig själv det bästa stödet och mörker på dina resor med Ovaer.

sovorm-long-dragon

Klassisk rese- och nackkudde i mjukt elastiskt material för bästa bekvämlighet. Kudden blåses upp på ett knyck och tar minimalt med plats när den inte används. 

Resekudde för nacken

Behåll Formen under Resan

För resenärer som värdesätter kvalitetssömn och vill undvika nackspärr, är valet av resekudde avgörande. Vi jämför och presenterar här en resekudde som behåller sin form och erbjuder optimal komfort under din resa.

  • Behåller Formen: Vår förstklassiga resekudde behåller sin form oavsett var du är på väg. Tillverkad av slitstarkt nylon och elastan, fylld med minnesskum, formar den sig perfekt efter ditt huvud och nacke. Du behöver aldrig oroa dig för att kudden plattas ut under din tupplur.

  • Praktisk Storlek: Med måtten 240×250 mm utvecklad och 160×120 mm hopfälld, är vår resekudde praktisk och enkel att ta med sig. Den tar minimal plats i din handbagage eller ryggsäck.

Så om du är ute efter en resekudde som inte tummar på kvaliteten och som kommer att ge dig den sömn du förtjänar oavsett var du reser, är denna resekudde det perfekta valet. Njut av en bekväm och avslappnande resa med en resekudde som alltid behåller sin form.

sovorm-long-dragon

Proffsig uppblåsbar kudde som är populär i vandringskretsar men som även fungerar alldeles utmärkt till resan. Den har en utbytbar inre luftkudde och levereras i smidig liten förvaringspåse. Tar minimalt med plats. 

sovorm-long-dragon

En riktigt smart uppblåsbar flygstolsdyna som förlänger sätet så barn kan ligga ner under flygresan. Inga fler trötta barn vid landning!

Vad är en uppblåsbar resekudde?

En uppblåsbar resekudde är en kudde som är praktiskt att ha med sig på resan eftersom den knappt tar någon plats alls när den inte används. När man sedan behöver ett stöd för huvud och nacke blåser man snabbt upp den via ett munstycke. 

Den uppblåsbara resekudden finns i flera olika modeller och storlekar vilket gör att det finns specifika resekuddar för vuxna och barn.

Uppblåsbara resekuddar finns i olika utformningar där nackkudden är den vanligaste varianten. Men det finns även uppblåsbara resekuddar som fungerar som stöd att luta sig mot eller som kan användas som förlängning till ett säte, exempelvis flygplansstolen.

Läs också: Nödvändiga prylar för vandring

Hur fungerar en uppblåsbar resekudde?

Genom det praktiska munstycket som är fäst i kudden kan man enkelt fylla och tömma kudden på luft beroende på den används eller inte. När kudden inte används tar den så lite plats att den får plats i en handväska. 

Det bästa är att försvara kudden i den så ofta medföljande förvaringsasken eller förvaringspåsen när den inte används för att inte riskera att det går hål på kudden. Vik ihop kudden försiktigt för att förhindra skador. 

När den uppblåsbara resekudden väl ska användas så blåser du upp den och väljer själv hårdhet enligt tycke och smak. Placera den sedan runt nacken eller på axeln och luta huvudet mot kudden. 

En resekudde är ett mycket praktiskt hjälpmedel vid resor som underlättar vila och sömn när man inte har möjlighet att lägga sig ned.

3 bra saker att tänka på

Storlek 

Kuddarna finns som sagt i olika storlekar så det gäller att ha kolla så du varken köper en för stor eller för liten storlek. Vid köp av fel storlek kommer kudden inte bli bekväm och den kan göra mer skada än nytta. 

Det finns uppblåsbara kuddar för barn och vuxna, men det finns även ibland olika storlekar för vuxna i S, M och L. 

Förvaring 

Det är alltid bra att kunna förvara resekudden i någon form av förpackning men tyvärr är det inte alltid det ingår. Ett tips är att se till så det ingår en förvaringspåse/förvaringsask eller att du passar på att skaffa en separat i samband med köpet.  

Uppblåsning 

Hur blåser man upp kudden? Är det lätt att komma år munstycket eller sitter det tokigt till? När man reser och vill använda kudden är man inte på humör för att något ska ta tid eller krångla. Se till så uppblåsningen av kudden är smidig och enkel. Det kommer du tacka dig själv för.

Bästa återförsäljare av uppblåsbara resekuddar

Det finns en hel del återförsäljare av uppblåsbara resekuddar så om du kikar runt lite på nätet kommer du garanterat hitta någon bra som passar just dig. 

De bästa uppblåsbara resekuddarna tycker vi finns på: 

Outnorth

Hoppas du hittar någon skön och passande resekudde för just ditt ändamål. Det är alltid bra att ha med sig ett extra stöd för huvudet när man reser och eftersom den uppblåsbara kudden inte tar någon plats är det bara dumt att inte ha med sig någon. 

Trevlig resa!