Välj en sida

Bästa uppblåsbar resekudde 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Långa flygresor eller timmar i bilen kan lätt göra att man blir lite sömning. Att då kunna plocka fram en uppblåsbar resekudde att luta huvudet mot är guld värt. Det är alltid skönt att vakna utan bruten nacke. Den uppblåsbara resekudden tar minimalt med plats och går väldigt snabbt att fylla med luft när John Blund kommer på besök. 

Här visar vi de 5 bästa uppblåsbara resekuddarna just nu. Resekuddar i olika former, material och prisklasser. Vad sägs om en kudde med unik innovativ design eller en smart uppblåsbar flygstolsdyna för att förlänga flygplansstolen?

sovorm-long-dragon

En stor och smart uppblåsbar kudde i innovativ design som tar ditt resande till nya nivåer! Kudden spänns fast över bröstet och ger ett skönt stöd för huvud och nacke. 

sovorm-long-dragon

Klassisk rese- och nackkudde i mjukt elastiskt material för bästa bekvämlighet. Kudden blåses upp på ett knyck och tar minimalt med plats när den inte används. 

sovorm-long-dragon

Nu behöver du inte vakna med värk i nacken längre. Här kan du borra ner huvudet och hängsova över kudden precis som du vill. Smart kudde för annorlunda sovställning. 

sovorm-long-dragon

Proffsig uppblåsbar kudde som är populär i vandringskretsar men som även fungerar alldeles utmärkt till resan. Den har en utbytbar inre luftkudde och levereras i smidig liten förvaringspåse. Tar minimalt med plats. 

sovorm-long-dragon

En riktigt smart uppblåsbar flygstolsdyna som förlänger sätet så barn kan ligga ner under flygresan. Inga fler trötta barn vid landning!

Vad är en uppblåsbar resekudde?

En uppblåsbar resekudde är en kudde som är praktiskt att ha med sig på resan eftersom den knappt tar någon plats alls när den inte används. När man sedan behöver ett stöd för huvud och nacke blåser man snabbt upp den via ett munstycke. 

Den uppblåsbara resekudden finns i flera olika modeller och storlekar vilket gör att det finns specifika resekuddar för vuxna och barn.

Uppblåsbara resekuddar finns i olika utformningar där nackkudden är den vanligaste varianten. Men det finns även uppblåsbara resekuddar som fungerar som stöd att luta sig mot eller som kan användas som förlängning till ett säte, exempelvis flygplansstolen.

Läs också: Nödvändiga prylar för vandring

Hur fungerar en uppblåsbar resekudde?

Genom det praktiska munstycket som är fäst i kudden kan man enkelt fylla och tömma kudden på luft beroende på den används eller inte. När kudden inte används tar den så lite plats att den får plats i en handväska. 

Det bästa är att försvara kudden i den så ofta medföljande förvaringsasken eller förvaringspåsen när den inte används för att inte riskera att det går hål på kudden. Vik ihop kudden försiktigt för att förhindra skador. 

När den uppblåsbara resekudden väl ska användas så blåser du upp den och väljer själv hårdhet enligt tycke och smak. Placera den sedan runt nacken eller på axeln och luta huvudet mot kudden. 

En resekudde är ett mycket praktiskt hjälpmedel vid resor som underlättar vila och sömn när man inte har möjlighet att lägga sig ned.

3 bra saker att tänka på

Storlek 

Kuddarna finns som sagt i olika storlekar så det gäller att ha kolla så du varken köper en för stor eller för liten storlek. Vid köp av fel storlek kommer kudden inte bli bekväm och den kan göra mer skada än nytta. 

Det finns uppblåsbara kuddar för barn och vuxna, men det finns även ibland olika storlekar för vuxna i S, M och L. 

Förvaring 

Det är alltid bra att kunna förvara resekudden i någon form av förpackning men tyvärr är det inte alltid det ingår. Ett tips är att se till så det ingår en förvaringspåse/förvaringsask eller att du passar på att skaffa en separat i samband med köpet.  

Uppblåsning 

Hur blåser man upp kudden? Är det lätt att komma år munstycket eller sitter det tokigt till? När man reser och vill använda kudden är man inte på humör för att något ska ta tid eller krångla. Se till så uppblåsningen av kudden är smidig och enkel. Det kommer du tacka dig själv för.

Bästa återförsäljare av uppblåsbara resekuddar

Det finns en hel del återförsäljare av uppblåsbara resekuddar så om du kikar runt lite på nätet kommer du garanterat hitta någon bra som passar just dig. 

De bästa uppblåsbara resekuddarna tycker vi finns på: 

Outnorth 

Åhlens 

Hoppas du hittar någon skön och passande resekudde för just ditt ändamål. Det är alltid bra att ha med sig ett extra stöd för huvudet när man reser och eftersom den uppblåsbara kudden inte tar någon plats är det bara dumt att inte ha med sig någon. 

Trevlig resa!