Välj en sida

Bästa saltlampa 2024: 3 små och stora saltlampor från Himalaya

Inlägget innehåller annonslänkar.

Med en saltlampa från Himalaya kan du skapa ett otroligt mysigt och vackert sken i sovrummet eller på andra platser i boendet där du väljer att placera lampan. De uthuggna saltblocken är helt unika för varje lampa och skapar en härlig atmosfär med sitt rosafärgade utseende. 

Saltstenen, som är ca 250 miljoner år gammal, bryts vid foten av Himalaya-berget för att sedan monteras på en träsockel för att skapa denna unika myslampa! Lampan sprider också fördelaktiga joner vilket kan förbättra luftkvaliteten i hemmet.

Saltlampan finns i olika storlekar och eftersom varje saltblock är unikt så varierar vikt och form från lampa till lampa.

3 fina saltlampor

elektrisk-tändare-lyx

Snygg saltlampasten från Himalaya som finns att välja på i storlekarna 2-3 kg, 4-6 kg eller 7-10 kg. Sladd och glödlampa ingår. Stenen bryts vid foten av Himalayaberget och är helt unik i sitt slag.

tändare-usb

Mellanstor saltlampa som sprider ett rosa-orange ljus kring sig och gör rummet väldigt mysigt. Lampan är helt unik och uthuggen från salt från Himalaya.

usb-tändare

Mellanstor saltlampa med dimmer så du själv kan bestämma ljusstyrkan och mysfaktorn i rummet. Lampan i sig sprider ett mysigt sken men med hjälp av dimmerfunktionen kan du göra skenet ännu mysigare!

Varför ska man ha en saltlampa?

Att ha en saltlampa i hemmet som sprider ett mysigt och behagligt sken är något som alla mår bra av. Dessutom är lampan i sig väldigt spännande och självklart helt unik i sitt slag. Alla saltlampor från Himalaya är unika så ingen är den andra helt lik. 

Saltlampan ska du ha i hemmet som en inredningsdetalj och som en lampa som höjer mysfaktorn. Det är ingen lampa som ger ifrån sig något starkt sken så att använda den som säng- eller läslampa är ingen bra idé. 

Sovrummet, hallen eller vardagsrummet är alla platser där saltlampan gör sig väldigt bra. Här kan man hitta en alldeles egen plats att placera lampan på och gör en myshörna specifikt runt själva lampan. 

Det finns många användningsområden och lika många anledningar till att skaffa sig en saltlampa. Det är en unik inredningsdetalj som verkligen drar uppmärksamheten åt sig när gäster kommer på besök.

SE OCKSÅ: BÄSTA ELEKTRISK USB-TÄNDARE

Saltlampan från Himalaya sprider mysig sken och fördelaktiga joner

Förutom att lampan skapar en härlig harmoni i rummet bara genom att närvara och sprider ett stämningsfullt sken runt sig när den är påslagen så finns det andra fördelar med saltlampan. Lampan avger även negativa joner vilket kan förbättra kvaliteten på luften i hemmet. 

Att lampan även kan bidra till bättre luft i hemmet är så klart en fördel som många andra lampor inte kan matcha. Och även om det inte direkt ger någon märkbar effekt så är det ändå bra att veta om att lampan kan ha de positiva egenskaperna för hemmet.

Passar både barn och vuxna

En saltlampa från Himalaya är något som passar lika bra i vardagsrummet, hallen eller i barnrummet. Med andra ord är det en lampa både för barn och vuxna. Det är få inredningsdetaljer eller andra saker i hemmet som passar bra både i barnrummet och övriga hemmet – men saltlampan är just en sådan. 

Gör ett litet mysigt läshörn i barnrummet tillsammans med saltlampan, en skön fåtölj och mjuka filtar så kommer barnet spendera mycket tid i rummet och lampan, tillsammans med rätt annan inredning, kommer ta mysfaktorn i barnrummet till nästa nivå.