Välj en sida

Tips på bästa färdiga presentkorg och presentlåda online

Att ge bort en fin presentkorg med massor av godsaker eller andra roliga prylar är något som alla uppskattar! Nuförtiden finns det massor av färdiga presentlådor att beställa men det går precis lika bra att göra sin egna presentkorg med saker som du tror passar den lycklige mottagaren.

Här hittar du några färdiga presentlådor som passar alla.

Fina presentlådor att ge bort i present

Badprodukter i presentlåda<br />

Presentlåda med badprodukter

Godislåda

Presentlåda med badprodukter

Presentlåda med delikatesser

Presentlåda med delikatesser

presentkorg med franska delikatesser

Presentlåda med franska delikatesser

Grillådan 2.0

Presentlåda med kryddor och såser

Chili Klaus Grillmaster BBQ-låda<br />

Gift Box från Chili Klaus

Lakrislåda

Presentask lakrits

Present till Grillälskaren

Lugna lådan presentbox

Hittar du inte den perfekta presentlådan bland de som vi valt ut? Missa inte då klicka dig vidare till våra favorit samarbetspartners som vi vet är grymma på dessa saker, den ena hittar du här  och den andra sidan här.

Vad är färdiga presentkorgar och presentlådor?

Färdiga presentkorgar och presentlådor är perfekta presenter att skicka hem till någon direkt till dörren. Det finns ett stort utbud vad gäller färdiga presentkorgar och presentboxar online vilket gör att man kan hitta något som passar alla. 

De vanligaste presentlådorna som är färdiga att skickas direkt innehåller någon form av mat, dryck eller godis. Men det finns även andra alternativ som exempelvis skönhetsprodukter i form av massageolja, doftljus osv. 

Presentboxar och presentkorgar online finns i massor av olika storlekar, prisklasser och utformningar. Det finns små och stora lådor, billiga och dyra. Det går att anpassa vissa lådor efter egna behov även om det oftast är en standardlåda som kan beställas. 

Goda delikatesser av alla dess slag

Presentkorgar som beställs online innehåller ofta något ät- eller drickbart i form av lyxiga delikatesser som mottagaren kan mumsa på. Det kan vara allt från goda ostar till godis eller vin och öl. Allt som gör det lite extra festligt passar bra i presentboxar. 

Några populära presentkorgar med delikatesser: 

Italienska delikatesser 

Vem gillar inte Italiensk mat och Italienska delikatesser? Lyxig olivolja, pasta, risotto, pesto, marmelad, goda såser och mycket mer! Det är som upplagt för en riktig Italien-kväll när denna goda presentbox landar vid dörren. Det enda som saknas är en flaska vin men sen är det bara frossa i goda Italienska delikatesser hela kvällen. 

Den Italienska presentlådan är perfekt att ge bort vid födelsedagar eller i julklapp både de till de som gillar matlagning men också till dom som bara tycker om att äta riktigt bra mat. 

Den italienska delikatesslådan hittar du här.

BBQ-lådan

En presentlåda med BBQ-innehåll är självklart något som grillmästaren kommer älska! Här finns allt från roliga kryddmixar och marinad till böcker och grilltillbehör. Allt för att göra grillningen lite bättre. En presentlåda som passar extra bra att ge bort under vår- och sommarmånaderna då det är högsäsong för alla grillfantaster. 

BBQ-lådan finns här.

Choklad och lakrits

Presentkorgar med fin choklad eller lyxig lakrits är två andra populära delikatesser som finns färdiga att skicka hem direkt till födelsedagsbarnet. Här finns det ett stort utbud med mycket valmöjligheter beroende på vilken typ av choklad eller lakrits han eller hon gillar. 

Mörk- eller ljuschoklad? Söt- eller saltlakrits? Oavsett vad så finns det något för alla! 

Här hittar du fina chokladkorgar.

En present som passar alla

Färdiga presentkorgar online är verkligen något som alla kan ge bort och något som uppskattas av alla att få i present. Det finns många alternativ vad gäller färdiga presentlådor så det går att hitta något som passar alla oavsett om det är något ätbart, härliga spa-prylar eller något annat som du tror kommer gå hem extra mycket hos mottagaren.

Presentkorgen är alltid bra att ta till när man inte riktigt vet vad mottagaren önskar sig. Det är ett säkert kort att gå på med andra ord. Äta och dricka gott tycker alla om, så boxarna med delikatesser och/eller godis kan inte bli fel. 

Det är en tacksam present att ge bort också. Allt är redan fixat och klart och levereras i en snygg förpackning. Det spelar ingen roll vart i landet du eller den som ska få presenten bor. Några knapptryck bort så kommer presentlådan finnas på rätt plats inom ett par dagar. Smidigt va?

presentkorg

4 tips – Bra att tänka på när du beställer presentkorg online

När du hittat en fin presentkorg som du skulle vilja skicka till någon lyckligt lottad så gäller det att tänka till ett varv extra så du är helt säker på att det blir rätt. Här är 5 tips på saker du bör fundera på en extra gång.

1. Vem är mottagaren?

Vem är egentligen han eller hon som ska få presentkorgen? Är det en person som gillar matlagning eller kanske någon som hellre unnar sig en dag på spa? Isåfall är ju en spa-inspirerade presentkorg betydligt bättre att ge bort än en delikatesskorg. Det gäller att anpassa korg efter person och inte efter egen tycke och smak. 

2. Innehåll

Vad innehåller korgen egentligen och är det passande för han eller hon som ska få den? Innehåller presentkorgen exempelvis nötter är det inte läge att skicka hem den till en nötallergiker. Eftersom presentkorgarna online innehåller ganska mycket olika saker är det lätt att stirra sig blind på helheten och glömma bort enstaka produkter och detaljer. 

3. Leveranstid 

Att vara ute i god tid är alltid bra när något ska beställas från nätet, det finns flera saker som kan gå fel på vägen. Så även om leveranstiderna nu för tiden max är ett par dagar så är det bara att förbereda beställningen i tid. Det går även att bestämma vilket datum du vill att presentlådan ska landa hos mottagaren så ett tips är att göra beställningen minst en veckan innan så du vet att den finns i lager och kommer fram på rätt dag. 

4. Pris

Får du verkligen valuta för pengarna? Vissa presentkorgar kan vara lite väl dyra och inte motsvara innehållet. Däremot måste man även väga in bekvämligheten och att allt redan är fixat och klart. Du betalar alltså inte endast för innehållet, utan även för förberedelser, förpackning och eventuell hälsning. 

Skicka med en hälsning

Det är alltid trevligt att skicka med en hälsning så mottagaren vet vem present är från. Det är inte alla återförsäljare som erbjuder den tjänsten men när den finns är det ett självklart val att göra. Presenten kommer uppskattas extra mycket om du formulerat ihop en fin text där du berättar varför han eller hon ska ha just den presentkorgen. 

Eftersom du inte gjort presentkorgen själv så hjälper hälsningen till med att sätta lite personlighet på presenten. Det är ett tips för att få mottagaren att känna att du lagt ner lite extra kärlek på just honom eller henne. 

En dikt, ett rim eller bara några väl utvalda ord räcker alldeles utmärkt. Hälsningen kommer bli pricken över i:et på en uppskattad och lyckad present!

presentkorg

Gör din egna presentkorg

Om du inte hittat någon färdig presentkorg här eller någon annanstans online som du tror kommer bli bra går det alltid att göra sin egna presentkorg för att den ska bli så pricksäker som möjligt. 

Vad kan man lägga i en presentkorg?

Tips på saker att lägga i presentkorg:

 • Exotisk frukt
 • Choklad, lakrits eller annat godis
 • Lyxigt kaffe
 • Te
 • Ost
 • Kex
 • Oliver
 • Goda korvar
 • Vin, öl eller bubbel
 • Skorpor
 • Olivolja
 • Marmelad & sylt
 • Trisslotter
 • Badbomber
 • Kroppskräm
 • Handtvål
 • Handduk
 • Doftljus

Var kan man köpa tomma presentkorgar?

Tomma presentkorgar går att hitta lite överallt, både i present- och inredningsbutiker men också vanliga livsmedelsbutiker. Se tills så den tomma presentkorgen inte är för liten. Det går väldigt snabbt att fylla en korg och köper du en för liten korg kommer du förmodligen bara få plats med 2-3 produkter vilket är i det minsta laget vad gäller presentkorg.

Hur gör man en egen presentkorg?

Att göra en egen presentkorg är inte särskilt svårt, det gäller bara ha lite finess för att få till den där extra touchen. 

Ett sätt att göra sin egen presentkorg på är att lägga ett snyggt presentpapper som du inreder insidan med. Låt det sticka upp lite på sidorna så att det syns. Placera sedan innehållet så det blir snyggt staplat och inte ligger huller om buller. Täck sedan korgen med cellofanpapper och gör en snygg rosett i toppen. 

Svårare än så behöver det inte vara. En snygg inslagning och ett bra innehåll kommer göra presentkorgen till succé, det är en sak som är säker! 

Bra att tänka på när du köper presentkorgar online

Presentkorgar är en perfekt present till nära och kära under alla årstider och tillfällen, från jul och födelsedagar till bröllop och baby shower. Men när det gäller att köpa presentkorgar online finns det några saker att tänka på för att se till att du får den perfekta korgen för den specifika personen eller händelsen. Nedan följer några bra saker att tänka på när du köper presentkorgar online.

u

Innehåll

Det första du behöver bestämma är vad presentkorgen ska innehålla. Fundera på personens intressen och vad som skulle göra dem glad. Är det en chokladälskare? En gourmetkock? Eller kanske en person som gillar att läsa böcker? Att ha en idé om vad som ska ingå i korgen kommer att hjälpa dig att välja rätt presentkorg.

Recensioner

Innan du köper en presentkorg online är det alltid en bra idé att läsa recensioner från tidigare kunder. På så sätt får du en bättre uppfattning om kvaliteten på produkterna och om mottagarna var nöjda med korgen.

  Leveranstid

  Om du behöver presentkorgen till en speciell dag, tänk på att kolla leveranstiden innan du gör din beställning. Leveranstiden kan variera beroende på var du bor och hur långt borta korgen ska levereras. Se till att du beställer i god tid för att undvika eventuella förseningar.

   Anpassa presentkorgen

   Om du vill göra presentkorgen extra speciell, tänk på att anpassa den. Många onlinebutiker erbjuder anpassningstjänster som låter dig lägga till ett personligt meddelande eller välja specifika produkter som du vill ha i korgen. Detta kan göra presentkorgen mer personlig och minnesvärd.

    Kontrollera leverantören

    Se till att du köper från en pålitlig leverantör. Kolla upp leverantörens rykte och se till att de har en bra track record när det gäller att leverera högkvalitativa produkter. Detta kan hjälpa dig att undvika bedrägerier och besvikelse.

      Tänk på miljön

      Om du vill minska din miljöpåverkan kan du tänka på att köpa presentkorgar från leverantörer som satsar på hållbarhet. Detta kan inkludera korgar tillverkade av återvunnet material eller produkter som är miljövänliga.

        Pris

        Nästa steg är att bestämma din budget för presentkorgen. Presentkorgar finns i olika prisklasser och du kan hitta en som passar din budget. Det är viktigt att komma ihåg att priset på presentkorgen inte nödvändigtvis speglar kvaliteten på presentkorgen.

           Göra egen eller köpa presentlåda

           Du kan välja att göra sin din egen presentlåda eller köpa en online, vi brukar själva oftast köpa online för smidighetens skull samt att det idag finns så mycket att välja mellan.

             Presentenboxen, presentlådan eller presentkorgen som gåva.

             Att ge bort en present är alltid en speciell händelse, men att ge bort en present som är förpackad i en presentlåda eller presentbox är ännu mer minnesvärd. Som personlig assistent har jag haft möjlighet att hjälpa mina klienter att välja och köpa presentlådor online, och jag kan med säkerhet säga att det är den bästa presenten man kan ge.

             Öppnadet av presentlådan

             Det finns något speciellt med att öppna en vackert förpackad presentlåda eller presentbox. Det är som en present i sig själv, med den extra spänningen att inte veta vad som döljer sig inuti. Och när man väl öppnar presenten och ser allt som finns därinne, känns det som att man har fått flera presenter på en gång.

             En annan anledning till varför presentlådor och presentboxar är så bra är att de kan anpassas efter mottagarens intressen och personlighet. Det finns presentlådor för alla tillfällen och intressen, från choklad och vin till spa- och skönhetsprodukter. Och om du inte hittar en presentlåda som passar, kan du alltid skapa din egen genom att välja produkter som mottagaren kommer att älska och lägga till dem i en vacker låda eller box.

             Enkelt att köpa presentkorg online

             En annan fördel med presentlådor och presentboxar är att de är enkla att köpa online. Du kan hitta presentlådor i alla prisklasser och för alla tillfällen, och du kan enkelt få dem levererade direkt till mottagarens dörr. Det är perfekt för de som har ont om tid eller som inte bor i närheten av den person de vill ge presenten till.

             Ge bort presentbox

             Men det bästa med att ge bort en presentlåda eller presentbox är att det visar att du har tänkt på mottagaren och verkligen bryr dig om att ge dem något speciellt. Det är en present som inte bara visar din uppskattning, utan också visar att du känner personen tillräckligt bra för att veta vad de tycker om och vad de kommer att uppskatta.

             Sammanfattning om presentkorgen som present

             Sammanfattningsvis är en presentlåda eller presentbox den absolut bästa presenten du kan ge. Det är personligt, anpassningsbart och enkelt att köpa online. Men det viktigaste är att det visar din uppskattning och kärlek till den person du ger den till. Så nästa gång du funderar på en present, tänk på en vacker presentlåda eller presentbox och ge en present som verkligen kommer att bli minnesvärd.