Välj en sida

Present till whiskyälskare

Är du på jakt efter present till whiskyälskare så har du hittat rätt! Vi har samlat ett helt gäng med whiskyrelaterade presenter som är kul att ge whiskyälskaren.

Present till whiskyälskare

Här hittar du massor av roliga och fina presenter till whiskyälskare som gillar att ta sig en wirre på fredagskvällen. 

Whiskyset, Jordglob

Tumblerglas djurmotiv

Whiskykaraff design

Whiskyprovning

Whisky-tryfflar

Whiskybar

Whiskyglas med gravyr

Fickplunta med gravyr

Presentlåda whisky

Anthon Berg Single Malt Chokladask<br />

Aromabar

Star Wars Stormtrooper Karaff<br />

Star Wars Karaff

Olika Whiskyglas

Barglob

Whiskystenar

Whiskyglas Orrefors

Bok 101 Whisky

Magnetiska glas

Isboll till whisky

Fickplunta

Mixglas Viski

Malt Whisky

Whiskey spel

Whisky-Spel

Vad är en bra present till whiskyälskare?

En bra present till whiskyälskaren är den där whiskyrelaterade presenten som whiskyälskaren inte visste om eller behöver förnya. Whiskyälskare har en tendens att lägga sina pengar på god whisky i stället för olika typer av tillbehör, därför kan just andra prylar än en whiskyflaska vara kul att ge bort i present till whiskyälskaren.

Tips på bra presenter till whiskyälskaren:

  • Whiskyglas
  • Whiskykaraff
  • Whiskyflaska
  • Whiskyprovning
  • Presentlåda

Det finns massor av roliga presenter att ge whiskyälskaren och försöker man bara tänka lite utanför boxen så finns det massor av olika prylar som whiskyälskaren förmodligen saknar.

Whiskykännare eller whiskydrickare?

Att vara en whiskyälskare behöver inte betyda att man vet och kan allt om whisky. Det behöver inte heller betyda att man dricker whisky flera gånger i veckan. Då börjar vi prata om whiskyälskare på ett helt annat sätt. Däremot finns det whiskyälskare som verkligen är intresserade av whiskyn de dricker. Tillverkning, fat-typ, land osv. Medan det finns en kategori som bara tycker om att ta ett glas whisky på lördag kvällen och struntar i kringliggande information. Det ska bara smaka gott.

Eftersom det finns olika typer av whiskyälskare är det bra innan man börjar leta present vilken typ av whiskyälskare det är vi har att göra med. Är det whiskykännaren som har ett större intresse om bakgrund osv så kan det vara kul med informativa presenter så han eller hon lär sig mer om whisky och dess historia. Whiskydrickaren däremot nöjer sig oftast med en whiskyflaska och något roligt tillbehör till.

Nybliven eller rutinerad whiskyälskaren?

En annan faktor att ta med sig in i presentletandet är om whiskyälskaren är ny inom ämnet eller gammal rutinerad räv som har full koll. Nybörjaren har förmodligen inte hunnit köpa på sig massor av whiskyrelaterade saker än, därför finns det ett betydligt större utbud av presenter att hitta till denne.

Den rutinerade whiskydrickaren kan du utgå från har både den ena och den andra whiskyrelaterade prylen där hemma och säkert hela barskåpet fyllt med whiskyflaskor. Det kan med andra ord vara lite svårare att hitta något riktigt bra och överraskande till den rutinerade whiskyräven men gör man bara lite research så går det att hitta något kul till honom eller henne också.

Behöver du förbättra dina kunskaper om olika typer av whiskyglas? Besök Whiskyglas.nu för mer information.

Present till whiskyälskaren – sammanfattning

När du är på jakt efter en present till whiskyälskaren är det först och främst bra att ha koll på om det är en whiskykännare eller en whiskydrickare vi har att göra med. Whiskykännaren har förmodligen ett litet större intresse av tillverkning, historia osv. vilket gör att presenten till honom eller henne behöver kluras lite extra på för att hitta något som verkligen kommer uppskattas.

Whiskydrickaren däremot kommer med största sannolikhet bli glad över en lite finare whiskyflaska, men då kan det vara bra att veta om denne gillar exempelvis rökig whisky eller inte.

Det finns några saker att ha i åtanke när man ska leta efter en present till whiskyälskaren men det viktigaste är att lägga ner lite tid och omtanke på presentletandet och inte bara ta det första bästa. Det finns väldigt mycket roliga whiskyrelaterade produkter där ute och vi hoppas du fått lite inspiration här.