Välj en sida

Present till ungdom

Är du på jakt efter en present till ungdom så har du hittat rätt! Vi har samlat ett helt gäng med fina presenter som passar bra till alla ungdomar där ute.

Present till ungdom

Här har vi samlat massor av roliga presenttips till ungdomar. Du hittar allt från kläder till smycken och fina ”flytta hemifrån”-saker. 

Fräna solglasögon

Snygg klocka

Fina underkläder

God parfym

Skönhet från Ida Warg

Hantlar för hemmaträning

Uppblåsbar soffa

Portabel hängmatta

Plattång

Hårfön

Skäggvård

Rakapparat

Hörlurar design

Snygg väska

Skjorta kille

Skjorta tjej

Stor högtalare

Pictionary Air

Stort bokstavsspel

Uppblåsbar flotte

Brödrost

Elvisp

Bestick 16-delar

Dricksglas Eva Solo

Vem är egentligen ungdom?

Enligt Wikipedia börjar ungdomstiden vid 10 – 13 års ålder och kan pågå ända upp till 25 års åldern. Det finns däremot ingen konsensus för när ungdomsåren slutar men i Stockholms kulturförvaltning klassas man som ungdom fram till 25 år. Att vara ungdom förknippas ofta med att vara tonåring och är gränslandet mellan barn och vuxen. Vi har här klassat en ”ungdom” mellan 13 – 20 år ungefär då 10 år känns lite för ungt medan 25 år känns lite högt tycker vi.

Vad är en bra present till ungdom?

En bra present till ungdom kan vara allt från snygga kläder till ”flytta-hemifrån-prylar”. Begreppet ungdom är ju relativt brett och det skiljer ofta en hel del i mognadsgrad från den yngsta till den äldsta ungdomen.

Tips på bra present till ungdom kan vara:

 

  • Skönhetsprodukter
  • Kläder
  • Smycken
  • Hörlurar
  • Flytta-hemifrån-saker

Vem är ungdomen?

Ja, vem är ungdomen egentligen? Är det ditt eget barn eller letar du present åt någon annans ungdom? Har han eller hon några speciella intressen? Är tanken att presenten är till ditt eget barn har du så klart redan bra koll på vad han eller hon uppskattar och tycker om att göra. Där vet du bättre än någon annan vad som är en bra present.

Är presenten däremot till någon släktning, kollega eller väns barn kan det vara bra att göra lite research först. Ungdomsåren är en känslig tid för många och det är väldigt viktigt att saker och ting blir rätt. Som sagt kan det också skilja en hel del i ålder vilket också är bra att ha med i beräkningen.

Present till ungdom – kräsen eller tacksam?

Har du tidigare givit en present till ungdomen du är på jakt efter något nytt till nu så vet du säkert redan om det är en kräsen eller tacksam ungdom. I ungdomsåren kan det vara väldigt känsligt för hur man klär sig, vilka saker som finns på ens rum osv. Det kan räcka med att det är fel färg på presenten så går den inte hem alls. För vissa ungdomar är det också väldigt viktigt med ”status”-prylar medan andra inte bryr sig alls. För självklart är det så att det finns massor av ungdomar som är tacksamma för alla typer av presenter. Åtminstone utåt sett.

Att köpa present till ungdom är med andra ord inte helt lätt. Det finns flera faktorer som kan gå snett eftersom det är en sådan känslig ålder där ungdomarna själva ibland inte vet vad dom gillar och inte. Det gäller att tänka till ett varv extra för att verkligen försöka hitta något som uppskattas hon ungdomen.

Sammanfattning

Att köpa present till ungdom är lättare sagt än gjort. Vi har här skrivit om åldersspannet på en ungdom som enligt Wikipedia kan vara mellan 10 – 25 år även om vi utgått från åldern 13 – 20 år. Det är alltså allt från killar och tjejer som precis ska börja högstadiet till dem som har eller snart ska flytta hemifrån.

Ungdomsåren är en tid där många är osäkra och knappt själva vet vad dom vill eller tycker om att göra vilket gör det ännu svårare att hitta någon bra present. Är presenten till ditt barn vet du givetvis ungefär vad du ska leta efter men är däremot presenten tänkt till någon annan ungdom kan det vara bara att bolla lite med föräldrar eller vänner för att hitta något passande.