Välj en sida

Present till odlingsintresserad

Är du på jakt efter en present till odlingsintresserad? Bra! Då har du kommit rätt. Vi har samlat allt från odlingsredskap till vattenslangar och inomhusträdgårdar. Här hittar du presenter som passar alla odlingsintresserade killar och tjejer.

25 roliga presenter till odlingsintresserad

Har du en familjemedlem eller en vän som har väldigt gröna fingrar och nu ska få en present så fingrarna blir ännu grönare? Misstänkte nästan det. Här hittar du massor av roliga presenter som passar dom odlingsintresserade.

Inomhusträdgård

Odla växter hemma i köket och med hjälp av ett självvattnande system behöver man inte vara rädd att växterna ska torka ut. Kul present till odlingsintresserad!

Planteringsredskap i gåvoask

Ge bort ett par praktiska planteringsredskap i form av en handspade och en handgrep i en snygg presentförpackning. 

Sekatör i gåvoask

En sekatör i rostfritt stål som levereras i en snygg gåvoask är en kul och uppskattad present till den odlingsintresserade!

Solcellsdriven trädgårdsbevattning

En solcellsdriven trädgårdsbevattning vattnar odlingen automatiskt via regnvattnet och aldrig mer behöver man oroa sig uttorkad odling.

Expanderande trädgårdsslang

Den smarta vattenslangen som blir tre gånger sin egen längd när den används. Väldigt lätt att förvara när den inte används och blir då väldigt liten och smidig. 

Knäskydd till trädgårdsarbete

Knäskydd som formar sig efter knäna är ett perfekt hjälpmedel som underlättar trädgårdsarbetet.

Vattenkanna Classic

En tidlös vattenkanna från Stelton som rymmer 1,7 L är ett måste för alla odlingsintresserade där ute som gillar klassisk design.

Odlingskupa

Munblåst odlingskupa som gör det enkelt att odla inomhus om så önskas. Snygg svensk design!

Självvattnande örtkruka

Med ett smart självbevattningssystem kommer kryddor och mindre växter klara sig helt själva utan någon större tillsyn. Smart va?

Planteringslåda med spaljé

Stilig vitlaserad planteringslåda med tillhörande spaljé. Planteringslådan har ben med två hjul så man enkelt kan förflytta sina odlingar.

Blomkorg Välkommen

En trevlig blomkorg med en tillhörande ”välkommen”-skylt. Korgen har utrymme för plantering av 3 växter.

Stor pallkrage

Här finns det plats för både sockerärtor och potatis! En storpallkrage i obehandlad plåt som rostar naturligt med tiden.

Svamphuset

Svampen vill bo i ett hus, annars får den kramp.. Odla egen svamp hemma i köksfönstret! Och ja, det är en helt laglig svamp.

Trädgårdshandskar med klor

Gräv, kratta och rensa utan att bli skitig under naglarna med dessa smarta trädgårdshandska med klor.

Guldkannan

Ge växterna lite extra näring och skapa ett eget ekologiskt kretslopp! Lite urin i blomvattnet kommer få blommorna att växa så grannen tror det är jordbävning som pågår.

Stor kruka/fat

En stor kruka att odla sina favoritväxter i. Passar bra både inomhus och utomhus. Finns i flera färger.

Självvattnande kruka med växtstöd

Praktisk odlingskruka med både växtstöd och automatisk bevattning. Perfekt till växter som växer fort och högt.

Värmematta för odling

Värmemattan ger växterna värme underifrån och passar perfekt till förodling, sticklingar och småväxter.

Fler presenter till odlingsintresserad

Ergonomisk ogräsrensare

Odlingskrage

Potatishink

Viltskydd mot klövdjur

Vattenspridare

Teleskopskaft

Komposthink

Spade proffs

Vad är en bra present  till odlingsintresserad?

Personer med stort odlingsintresse brukar även vara personer som älskar att vara ute i trädgården, det går ju faktiskt lite hand i hand. Självklart har alla inte tillgång till en egen trädgård utan kanske sköter sin odling på balkongen i stället men det finns roliga presenter att hitta till dem också.

Några tips på bra present till odlingsintresserad är:

  • Inomhusträdgård
  • Växter
  • Odlingsredskap
  • Odlingskrage
  • Krukor

Vissa gillar ju att odla lite mindre saker som små växter eller örter medan andra tycker om stora trädgårdsland där det går att odla både det ena och det andra. Vilken typ av odlare personen du letar present till vet förstås bara du men det kan vara bra att ha i åtanke att det går att vara odlingsintresserad på olika vis, därav kan presenterna skilja sig lite åt också.

Present till odlingsintresserad – växter och odlingsredskap är säkra kort

Oavsett vilken typ av odlingsintresse personen i fråga har så finns det några säkra kort att gå på som alltid är väldigt uppskattat – växter och odlingsredskap.

Växter och odlingsredskap fungerar precis lika bra i trädgården som för balkongodlaren. Det går alltid åt och det är alltid kul att förnya sig lite. Det som egentligen skiljer balkongodlaren mot trädgårdsodlaren är ju plats och möjligheten att ta ut svängarna, annars är ju det genuina intresset för odling detsamma. Odlingsredskap och växter är ju ändå någon sorts grund att förhålla sig till när det kommer till odling, därför passar det så bra som presenter oavsett odlingsutrymme.

Men att gå på ”säkra kort” när det gäller present till odlingsintresserad tycker du kanske känns lite tråkigt. I så fall finns det mängder av andra alternativ att hitta på inom odlingskategorin.

Fler alternativ hittar du här:

Granngården
Smartasaker
Bagaren och Kocken
Wexthuset

Odlingsintresserad året om?

Precis som med en del andra intressen så kan odlingsintresset vara lite säsongsbetonat och vara väldigt intensivt under en period för att sedan ebba ut lite under lågsäsong. Det kan bland annat bero på att årstiden gör det svårare att odla under den tiden men det kan ju också vara så att man tröttnar lite under en period bara.

Hur som helst, är din odlingsintresserade vän en året-om-odlare och har brist på idéer eller inte möjlighet att odla ute under vinterhalvåret finns det roliga alternativ som exempelvis inomhusträdgårdar. Små inomhusträdgårdar är ett roligt komplement till ordentlig odling när abstinensen faller på och det finns något att plocka och pyssla med året om.

Tänk utanför odlingsboxen

Det behöver inte vara helt fel att försöka tänka lite utanför odlingsboxen när man letar present till odlingsintresserad. Det är lätt att hamna för mycket i ”odlingstänket” men det finns så mycket roliga presenter i kringliggande kategorier. Vi har till exempel skrivit om ”Roliga saker till trädgården” och ”Present till trädgårdsälskare” där det finns massor av produkter som definitivt även skulle passa odlingsintresserade. Som vi skrev tidigare i inlägget går ju trädgård och odling mycket hand i hand.

Det viktigaste är att försöka hitta något kul som faktiskt kommer till användning och ingenting som mest kommer bli liggandes i garaget och ta plats. I slutändan är det som alltid tanken som räknas men självklart är det en bonus om mottagaren faktiskt uppskattar presenten på riktigt.