Välj en sida

Present till kaffeälskare

Vad köper man egentligen i present till kaffeälskare? En ny kaffekopp? Gott och exklusivt kaffe? En ny kaffebryggare eller kanske en rolig kaffeupplevelse? Det finns massor av roliga kaffeinspirerade presenter som alla kaffedrickare kommer älska.

Här hittar du 20 fina presenttips som garanterat kommer uppskattas!

20 fina presenter till kaffeälskare

kaffeburk-klong

Kaffeburk från Klong

kaffemugg-mateus

Fina kaffemuggar

vattenkittel-röd

Röd vattenkittel från Le Creuset

Espressobryggare i unik design

deliaktesslåda-kaffe

Delikatesslåda för kaffeälskare

uppkopplad-mugg

Uppkopplad mugg – Styr temperaturen med telefonen

kaffemugg-mateus

Roliga fikastrumpor med kanelbullar

Kaffefilter i linne

Kaffefilter i linnetyg

solstickan-kaffeburk

Kaffefilterburk från Solstickan

dubbelvägg-kaffeglas

Stiliga kaffeglas med dubbelvägg

baristakurs

Baristakurs – Lär dig göra kaffe som ett proffs

vattenkittel-röd

Olika typer av mjölkskummare

solstickan-kaffeburk

Kaffekannor i olika former

kaffemugg-gynning

Kaffemuggar från Carolina Gynning

latte-set

Latte Macchiato-set 

serveringsbricka-fika

Serveringsbricka FIKA

mini-expresso

Minipresso – enkel att ta med på resan

presentlada-kaffe

Presentlåda för kaffedrickare

kaffefilter-keramik

Kaffefilter i keramik

kaffedoserare

Smart kaffedoserare

Hittade du inget som passade?

Vad är en bra present till kaffeälskare?

Bra presenter till kaffeälskare kan vara allt från fina koppar till lyxigt gott kaffe, kaffekannor eller en rolig upplevelse som på ett eller annat vis har med kaffe att göra. Kanske en baristakurs eller varför inte provsmakning tillsammans med ett proffs? Det finns massor av presettips till kaffedrickare att ta dela av.

Några bra presenttips till kaffeälskare är:

 • Snygga kaffekoppar
 • Baristakurs
 • Presentlåda
 • Mjölkskummare
 • Kaffeburk

  Varje present är kul på sitt sätt men det viktigaste är ju ändå att den som ska få presenten kommer att uppskatta den. Gillar personen testa nya kaffesorter snarare än att ha massor av olika kaffekoppar hemma är valet givet. Ett annat tips är annars att kombinera dessa två i ett och samma paket – gott kaffe tillsammans med en snygg kopp kan väl inte bli annat än succé för kaffefantasten?

  Finsmakare eller inte?

  Som med allt annat finns det självklart olika grader av kaffefanatiker. Vissa är riktigt nördiga och har koll på varenda böna och tillverkningsprocess medan andra bara helt enkelt älskar ta en kopp kaffe varje morgon, middag, kväll och ett par gånger däremellan. Därför kan det så klart vara bara att anpassa presenten lite efter dessa olika typer av kaffedrickare så den inte landar helt fel.Kaffenörden, det pålästa finsmakaren kommer förmodligen uppskatta en baristakurs betydligt mer än hobby-kaffedrickaren. Där är kaffekoppar, helst en stor kopp eller någon galen kopp med ett kul tryck på presenten som gäller. Eller varför inte praktisk Minipresso så det alltid finns färskt kaffe nära till hands.Det gäller att lägga sig på kaffedrickarens nivå för att pricka rätt här. Den roligaste presenten att ge bort är den som uppskatta och används!

  LÄS OCKSÅ: FINA PRESENTER TILL VINÄLSKARE

  kaffe-bild

  Bryggkaffe, kok eller maskinkaffe? 

  Precis som vi tidigare var inne på i inlägget så gäller det att försöka hitta rätt typ av kaffeinspirerad present till rätt typ av kaffeperson. Det här med vilket kaffe, hur det görs och vad det ska drickas från kan vara väldigt känsligt. Är man van vid bryggkaffe kommer perkulator eller maskinkaffen förmodligen inte uppskattas om han eller hon inte uttalat önskar sig just det.Kriget om vad som är bäst – bryggkaffe eller perkulator har på senare år fått lite konkurrens av maskinkaffet som börjar bli allt bättre. För några år sedan var maskinkaffet knappt drickbart och något som de flesta kaffedrickare sågade rakt av.Men i och med Nespressonmaskinerna och andra bra varianter har det dykt upp bättre och bättre alternativ till perkulator och bryggkaffe vilket gjort att valet inte är lika givet längre.