Välj en sida

Bäst i test: Bästa hopfällbar skrinda 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

På senare år har den så användbara skrindan gjort en riktig comeback och nu i flera olika typer av upplagor. Den hopfällbara skrindan är det absolut mest praktiska alternativet om man vill ha med sig sin skrinda på bilresor och utflykter. Den går snabbt att fälla ut och ihop, dessutom tar den väldigt lite plats när den inte används.

Vi visar här 3 hopfällbara skrindor. Fina skrindor som passar utmärkt att ha till badplatsen, förskolan eller till och från mataffären.

3 hopfällbara skrindor

sovorm-long-dragon

Den hopfällbara skrinda som får bäst i test är denna omtyckta svarta skrinda tillverkad i stål och slitstark polyester. Skrindan kommer bli din bästa vän både när du ska till mataffären, lekparken eller på utflykt! Med en maxbelastning på 75 kg går det både frakta tunga matkassar och 3-åringen i vagnen utan problem. 

Vid utfällt läge har skrindan ett mått på 90 cm x 51 cm x 57 cm och vid hopfällt läge mäter den 51 cm x 74 cm x 20 cm. Vikten ligger på ca 10 kg.

sovorm-long-dragon

Perfekt hopfällbar skrinda för den stora familjen! Med en mycket enkel fällteknik som inte kräver någon montering är vagnen redo på ett kick. Lika lätt är det att fäll ihop den och packa in skrindan i bilen för nya utflykter. Maxbelastning på 80kg och stora gummihjul som gör att skrindan går att dra i svårare terräng. 

Uppfälld mäter skrindan 85 x 50 x 120 cm, hopfälld 50 x 18 x 75 cm och vikten ligger kring 11 kg.

sovorm-long-dragon

En praktisk hopfällbar skrinda i röd färg som kommer bli sommaren bästa köp. Perfekt för picknicken i parken eller för promenaden till badplatsen. Den har en maxbelastning på 60 kg och väger ca 12 kg.

Vad är en skrinda?

En skrinda är en sorts vagn som används för transport av olika saker. Det kan vara matkassar från affären, picknickkorgen till stranden eller barnen till förskolan. Skrindor är placerade på fyra hjul, har en stor korg med staket och ett rejält handtag att dra skrindan med. 

Skrindor finns i olika storlekar, former och färger. De två vanligaste alternativen är den vanliga skrindan och hopfällbara skrindor. De vanliga skrindorna har en fast storlek medan en hopfällbar skrinda kan göras mindre i storlek när den inte används och blir på så vis lättare att exempelvis packa in i bilen.

Skrindor kan ha olika storlek på hjulen och därför vara anpassade till olika underlag. Skrindor med stora hjul fungerar bra i mer ojämn terräng som på gräs eller grus samtidigt som skrindor med mindre hjul rullar bäst på släta underlag som asfalt.

SE OCKSÅ: BÄSTA UPPBLÅSBARA FLOTTE

När behöver man använda hopfällbara skrindor?

De hopfällbara skrindorna är väldigt praktiska och det absolut bästa alternativet om du ska frakta runt mycket på skrindan. Kanske ska den med till sommarstugan eller på campingsemestern? Då är det bra om skrindan tar så lite plats som möjligt i bilen.

Det är framför allt vid olika typer av resor som den hopfällbara skrindan har sin stora fördel jämfört med skrindor i fast storlek. De tar betydligt  mindre plats och är mycket enkla att bära i hopfällt läge. 

Den vanliga skrindan fungerar bra om man har den i trädgården eller använder den till och från förskolan. Men att köra runt på en vanlig skrinda tar både mycket plats och energi eftersom de kan vara otympliga att packa in i bilen och bära runt på i miljöer där skrindan inte går att dra.

Skrindor för utflykt – och som trädgårdsdekoration

Skrindor har blivit väldigt populära att använda vid olika typer av utflykter och vi förstår varför. Det är ett smidigt transportmedel som slukar både väskan, picknickkorgen, barnen och hunden om så skulle behövas. 

Skrindan är ett utmärkt hjälpmedel vid längre transporter när man inte vill ta bilen och kanske inte har möjligthet (på grund av all packning) att hoppa upp på cykeln. När familjen  ska ut på äventyr till  badstranden, lekparken, klipporna eller bara ta en fika på stan kommer den hopfällbara skrindan vara en mycket trogen vapendragare. 

Men vill man inte dra på skrindan land och rike runt så är det ett utmärkt trädgårdsredskap som även kan fungera som trädgårdsdekoration. Det är ett bra ställe att samla leksakerna i, då är det enkla att flytta om man vill vara i sandlådan och leka istället för på gräsmattan. Även för vuxna kan skrindan vara väldigt användbar just i trädgården då den med fördel kan användas till trädgårdsarbete och transportera både blomjord, ved och trädgårdsredskap. 

Vissa använder även skrindor som en snygg dekoration i trädgården och då är det främst skrindorna med fast storlek snarare än de hopfällbara skrindorna som används. Fyll skrindan med vackra blommor och gröna växter så kommer du ha grannskapets finaste trädgårdsdekoration!

Fler bra användningsområden

Det är inte bara till utflykten eller som trädgårdsdekoration skrindan gör sig behövd. Det finns betydligt fler användningsområden än så, därav är skrindan väldigt användbar och framför allt för dig som har småbarn. 

Dom små benen på barnen kan snabbt bli trötta om ni har en bit att gå till förskolan, då kan det vara skönt att få sitta ner och åka sista biten. Till och från förskolan är skrindan ett bra hjälpmedel då det kan vara både barn, gymnastikväskor och slöjdarbeten som ska med. Sen ska du passa på att handla på vägen hem också.. 

Till och från mataffären är ytterligare ett exempel på ett användningsområde där skrindor gör sig väldigt bra. Tunga matkassar med mjölkpaket och potatis är betydligt lättare att rulla än att bära hem. 

Som du ser går skrindorna att använda till de mesta vi gör i vardagen och som sagt är det ett extra bra hjälpmedel just för barnfamiljer. Blir barnen trötta eller om väskan blir för tung är det skönt att kunna dra dom hem i skrindan istället för att bära allt själv – det kan bli jobbigt även för den vältränade mamman eller pappan.

Bra att tänka på

Att skaffa sig en hopfällbar skrinda är en investering som man bör göra med omtanke för att resultat ska bli vad man förväntat sig. Det är några saker som är bra att tänka lite extra på så du hittar den skrinda som passar dig och din familj bäst. 

Storlek 

Vilken storlek det är på skrindan avgör självklart hur mycket som går att lasta. Är ni en större familj behövs en större skrinda och vice versa. Det är ofta så att man tar med sig mer packning än man tror så det är alltid bra med lite extra plats snarare än att lastutrymmet blir för litet. 

Belastning

Hur mycket klarar skrindan av att lasta? Orkar den både matkassar och barn eller behöver du ta det ena på axeln? De hopfällbara skrindorna brukar klara mellan 70 kg – 85 kg belastning så det brukar inte vara några problem att köra både barn och matkassar. Men det är klart, har du fler barn och de börjar bli lite äldre kan det vara bara att tänka sig för så inte skrindan går sönder.

Vikt

Vad väger skrindan? En fördel med den hopfällbara skrindan är ju att kunna ta med sig den lite överallt. Men då vill man samtidigt inte att den ska vara allt för tung att bära på. Lättare skrindor håller överlag lite sämre kvalitet, och andra sidan är det lättare att ta med sig. 

Hjulstorlek

Älskar du att gå i skogen eller längst med långa somriga grusvägar är skrindor med större hjul att rekommendera. Annars är det lätt att skrindan blir väldigt svårkörd. Det kommer fastna smågrus i hjulen och den kommer ge mer skada än nytta. Skrindor med mindre hjul är perfekt för asfaltsvägar eller inomhus. 

Manövrering

Det är så klart ett stort plus om skrindan är lätt att manövrera och styra med handtaget. Eftersom skrindorna saknar broms behöver man på annat sätt ha full koll på fart och styrning vilket är lättare att ha med en lättmanövrerad skrinda.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en hopfällbar skrinda?

Priset på skrindor avgörs mycket beroende på storlek, material och kvalité. De hopfällbara skrindorna är inte dyrare bara för att dom har den fällbara funktionen till skillnad mot vanliga skrindor. De flesta hopfällbara skrindor kostar mellan 800 kr – 1.500 kr, med det finns både billigare och dyrare alternativ.

Hur monterar jag en hopfällbar skrinda?

Hopfällbara skrindor kräver ingen särskild montering, det är det som är så bra! Man fäller bara upp skrindan på några sekunder, låser den eventuellt med en spärr, sedan är det bara tuta och köra. När man sedan är klar viker man bara ihop den igen och kan sedan stoppa in den i skåpet eller under sängen.

Hur håller jag skrindan rent?

Håll skrindan rent genom att förvara den under tak när den inte används. Har du använt vagnen under leriga förhållanden är det bra att torka av den med en fuktig trasa när du kommer hem.

Vad är däcken tillverkade av?

Däcken är nästan alltid tillverkade i gummi – men det förekommer även däck i plast. Gummi är dock att rekommendera då det blir lite dämpning och det är lättare att köra och manövrera skrindan.

Kan både barn och vuxna åka i skrindan?

Ja, men det beror på hur mycket man väger. Det är vikten som avgör vad som går att transportera i skrindan. Maxbelastning brukar vara kring 80 kg så allt under det går att köra – både vuxna och barn.

Finns det broms på hopfällbara skrindor?

Nej, det förekommer inte broms på skrindor. Därför ska man vara försiktig när man använder dom och absolut inte låta små barn åka i dom hur som helst utan någon vuxens uppsikt.

Så genomfördes bäst i test-listan av hopfällbara skrindor

  • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har hopfällbara skrindor i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de skrindor vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

  • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten och på så vis få en bättre helhet av produkten. Har en produkt fått flera dåliga recensioner platser den givetvis inte på listan.

  • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss de bästa hopfällbara skrindorna just nu och på så vis öka chansen till ett lyckat köp.