Välj en sida

Helium till ballonger

Helium till ballonger är en rolig sak för att göra festen ännu mer festligare! Heliumballonger är något som både vuxna och barn uppskattar och nu finns det möjlighet att enkelt själv blåsa upp ballongerna med hjälp av en smidig heliumtub. Här visar vi 3 olika heliumtuber som fungerar utmärkt till stora och små ballonger.

Här är några saker att veta om heliumtuberna för hemmabruk: 

  • Det finns olika storlekar så anpassa storlek efter behov. 
  • Tuberna fungerar både för vanliga latexballonger och folieballonger.
  • Alla tuber är enkla att använda.
  • Ballonger ingår ej. 

3 olika heliumtuber – vilken passar dig bäst?

Inlägget innehåller annonslänkar.

Stor heliumtub som räcker till ca 45 st vanliga ballonger.

Stor heliumtub för ca 50 st vanliga ballonger

Medelstor tub som räcker för ca 30 st vanliga ballonger.

Helium till ballonger passar alla

Heliumballonger är verkligen något som passar lika bra att ge bort i 50-årspresent som på ett 5-års kalas. Ingen blir för gammal för fina heliumballonger. Självklart tycker barnen det är extra kul, framför allt när motivet är med någon rolig figur på, medans 50-årsbarnet kanske får nöja sig med ballonger i siffror vilket är det vanligaste till vuxna. 

Helium till ballonger är perfekt för att liva upp stämningen på festen eller kalaset lite extra. Det händer något när det är pyntat med heliumballonger istället för klassisk ballonger. Det har tidigare inte varit jättelätt att få tag i helium till ballonger men nu finns det helium på tub som går att få tag på lite överallt i butikerna så man själv kan välja när ballongerna ska blåsas upp istället för att behöva köpa färdiga.

På högtiderna dyker de upp

Heliumballonger har tidigare förknippats med marknader och nöjesparker men har sista åren blivit allt vanligare i andra sammanhang också, framför allt på högtiderna. Det är inte särskilt ofta det lyxas till med heliumballonger på en “vanlig” fest, men fyller någon jämnt, tar examen eller på nyår så dyker ofta heliumballongerna upp och visar sig. Helium till ballonger kostar en slant och är sådant där som är kul att unna sig vid speciella tillfällen. 

För dem vuxnas del är förmodligen nyår och jämna födelsedagar det allra vanligaste tillfällena att överraska med heliumballonger. Som vi varit inne på tidigare är det främst siffror och bokstäver som går åt då och det är ju väldigt tacksamt just vid dem tillfällena. 

Barn däremot passar det bättre att överraska med heliumballonger lite då och då. Dels för att det uppskattar dem betydligt mer men också för att heliumballonger till barn inte ofta är lika stora och dyra. Det finns naturligtvis stora varianter till barn också men dem ballongerna är sällan riktigt lika stora som siffer- och bokstavsballongerna.

Helium till ballonger och inte för underhållning

Du har säkert gjort det någon gång själv eller sett andra andas in helium för att få en ljusare, Kalle Anka-liknande röst. Det är varken ovanligt eller olagligt att andas in helium, däremot kan det vara väldigt farligt. 

Finns det heliumballonger på vuxenfest så kommer någon förmodligen förr eller senare, ofta efter ett par drinkar, komma på den roliga idén att öppna upp ballongerna och dra in några djupa andetag för att liva upp stämningen lite extra. Visst, det kan vara lite underhållande men det är också farligt så sätt stopp direkt om något sådant kommer på tal. 

Det behövs inte mycket helium för att riskera att kvävas då heliumet ersätter det syre vi behöver. Det finns risk för att svimma under kvävningen och med otur kan det leda till huvudskador. Varje år bidrar även inandning av helium till dödsfall. Helium är till för ballonger och inte för riskfylld underhållning.

Det som kan verka som en rolig och skojig idé kan med andra ord få förödande konsekvenser så vi rekommenderar helt klart att låta heliumet vara kvar i ballongerna under hela kvällen.

Heliumballonger – för vuxna och barn

Här hittar du massor av fina och roliga heliumballonger: 

Partykungen
Buttericks
Partytajm
My Perfect Day

Till vuxna: 
Heliumballonger i form av siffror och bokstäver brukar vara populärt på 30, 40, 50, 60-årsfester osv. Medan heliumballonger i bokstäver är mer förekommande på högtider som exempelvis studenten. Det finns mängder av olika storlekar, varianter och material så du kommer definitivt hitta något som passar just dig. Tänk på att inte blåsa upp ballongen flera dagar innan det ska firas då helium till ballonger inte håller mer än ett par dagar. 

De större varianterna är väldigt stora och ska du ta dig till festen i bil kan det vara bra att tänka på att ballongen ska få plats också. I mindre bilar kan det vara en större utmaning än vad du tror. 

Till barn:
Som vi skrev tidigare är heliumballongerna till barn ofta i något djurmotiv eller någon disneyfigur för att nämna två exempel. Du har säkert sett dem där klassiska ballongställningarna på marknader eller tivoliplatser och vet vilka typer av ballonger vi menar. Siffror och bokstäver tycker inte barn är jätteroligt men får de en ballong med någon figur de gillar så är heliumballonger alltid väldigt uppskattat.

Som vi skrev här ovan så är helium farligt att andas in så se till så inte barnen får för sig att testa på det.

Helium till ballonger – frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vad gäller heliumtuber och helium till ballonger.

Är helium farligt?
Ja, helium är farligt och kan i värsta fall leda till döden. Undvik att andas in helium och använd det endast i ballongerna. 

Hur länge håller en uppblåst heliumballong?
Hur länge en uppblåst heliumballong räcker beror på vilken kvalitet ballongen och heliumet har. Med lite tur kan heliumballongen hålla i upp till 4 dagar men det vanligaste är att ballongen börjar bli lite trött efter ca 48 timmar från det att den blåses upp. 

Hur många ballonger kan man blåsa upp med en heliumtub?
Hur många ballonger man kan blåsa upp beror helt på heliumtubens- och ballongernas storlek. Det finns tuber som kan blåsa upp ca 50 vanliga ballonger eller 6-7 stycken siffer- eller bokstavsballonger. Helium på tub finns alltså i olika storlekar så det beror på om du har en liten eller stor tub helium och vilka typer av ballonger du tänkt blåsa upp. 

Hur använder man helium till ballonger?
Instruktioner följer alltid med och det är lite olika hur du använder tuberna även om det är relativt snarlikt. Vanligaste sättet att använda en heliumtub på är att lossa på munstycket, trä på ballongen och sedan bara böja handtaget för att släppa ut luft. När du fyllt en ballong böjer du tillbaka handtaget så det inte kommer ut någon mer helium. Svårare än så är det inte!