Välj en sida

Bäst i test: Bästa ekorrhus 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

För dig som vill ha dina egna Piff & Puff i trädgården är här några bra ekorrhus som ger ekorrarna någonstans att vila och sova i. Ekorrhusen är byggda med väggar och tak för att skydda mot vind och regn. Det finns även flera hål som fungerar som in- och utgång men även som flyktväg om oväntade gäster kommer på besök. 

Ekorrhus är perfekt för dig som vill ha lite mer liv i trädgården och samtidigt vill blanda nytta med nöje.
Här är två ekorrhus som förgyller ekorrarnas vardag lite extra.

Bästa ekorrhusen

svampväska-med-kniv

Det här stora ekorrhuset med stabilt plåttak skyddar mot både regn och vind. Huset ger ekorrarna en säker plats att bo på men har tre olika flyktvägar om det skulle komma oväntat besök.

Ekorrhuset är tillverkat av FSC-märkt trä och går att öppna på ena sidan när det är dags att städa ur det lite grann. 

Monteringen sker via ett nyckelhålsfäste på baksidan och ekorrhuset bör sitta ett par meter ovanför marken och i närheten av en gren så hotellgästerna lätt kan ta sig in och ut i huset.

 

svampväska-kantarell

Av högkvalitativt granträ är detta läckra ekorrhus tillverkat och med sina tjocka väggar isolerar dem väl under de värsta väderförhållandena. Ekorrholken har tre in- och utgångar. För bäst säkerhet bör holken placeras minst 3-4 meter ovanför marken.

Vad är ett ekorrhus?

Ett ekorrhus, eller en ekorrholk, som det också kallas är ett hus där ekorrar kan bo och ha som sin säkra plats samtidigt som de skydda sig mot diverse fiender som lurar i djurlivet. Ekorrhus har flera ingångar och flyktvägar för att skapa en extra trygghet för ekorrarna att snabbt kunna fly om de skulle få oväntat besök. 

Ekorrhus är tillverkade i trä och har ett tak av plåt eller trä för att skydda mot regn, snö och vind. 

Ekorrhus kan liknas mycket med den klassiska fågelholken men skillnaden är att ekorrhus har fler hål för ekorren att ta sig in och ut genom.

SE OCKSÅ: BÄSTA EKORRMATARE

Ekorrhus för olika arter

Alla ekorrhus är anpassade för flera olika ekorrarter så att användningsområdet blir så stort som möjligt. Det är inte bara den europeiska röda ekorren som finns i Sverige som kan använda sig av ekorrhuset utan även östlig gråekorre, östlig rävekorre och amerikansk röd ekorre som kan vistas i huset.

fallfrukt-äpple

Vart ska man placera ekorrhuset?

Ekorrhus monteras med hjälp av spik eller skruv och bör sitta minst 3-4 meter ovanför marken så att flera hot som vistas på marken kan uteslutas och att ekorrarna får ökad trygghet. 

Det som är bra att tänka på är att ett av ingångshålen, som också kan användas som flyktväg, bör sitta i närheten av en gren så att ekorrarna snabbt har någonstans att ta fly om det skulle behövas. 

Ekorrhuset bör sitta i skogen eller i närheten till en skog så att mat finns lättillgängligt för ekorrarna.