Välj en sida

Billiga padelrack för nybörjare

Det kan knappast ha undkommit någon att padel har slagit ner som en bomb i Sverige på sista tiden. Det har pratats om padel ganska mycket under de senaste åren men det var först 2020-2021 som det slog igenom på riktigt hos svenska folket. Alla spelar padel. Padeltennis är som många andra racketsporter delvis en materialsport som kräver bra grejer för att kunna prestera där ute på banan. Vi tar ett grepp om några billiga padelrack för nybörjare så du hittar rätt rack och snart kommer spela som ett fullblodsproffs istället.

Billiga padelrack för nybörjare – 3 bra alternativ

Padel är en relativt dyr sport att utföra om man vill försöka spela flera gånger i veckan. Det är framför allt priset för att boka padelbana som gör att padeltennis blir en ganska dyr sport att hålla på med. Däremot behöver inte materialt vara speciellt dyrt för att lära sig att spela padel på en helt okej nivå. Här är några billiga padelrack för nybörjare och motionärer som fungerar alldeles utmärkt att träna upp sina padelkunskaper med.

Alla padelrack här kostar under 1000 kr. 

ZERV Inferno Padel Classic – Ett allround padelrack för nybörjare

Produktbeskrivning 

Ett av många riktigt snygga och billiga padelrack för nybörjare som vill börja träna och spela padel med stil. Padelracket från ZERV har en praktistk rund form som gör det lättare att hitta balans mellan kontroll och kraft i slagen. Padelrackets ram är gjort i glasfiber så vikten har kunnat hållits nere, samtidigt som mittenpartiet är utrustat med ’EVA Core Foam’vilket är ett skum av högkvalité för att få en bättre bollträff.

I ena änden på racket finns även en säkerhetsrem att sätta på handleden så du vet att racket inte flyger iväg om du skulle tappa greppet.

 • Vikt: 360 – 375 g
 • Ram: Glasfiber
 • Form: Rund
 • Nivå: Nybörjare/Motionär

» Mer information om padelracket hittar du här.

Babolat Storm – Lättspelat nybörjarack + fodral

Produktbeskrivning 

Ett lättspelat och bra padelrack för dig som är nybörjare men ändå vill ha lite klass på grejerna du spelar med. Babolat Storm är ett padelrack i glasfiber som har en praktiskt plastbumber på toppen av racket som skyddar mot stötar i golv och tak. I andra änden av racket finns ett smart handledssnöre så du inte råkar tappa racket mitt under matchen.

Padelracket levereras tillsammans med ett heltäckande fodral.

 • Vikt: 345 g
 • Material: Glasfiber
 • Form: Dropp
 • Nivå: Nybörjare

» Mer information om padelracket hittar du här.

Softe Raze 4.0 – Billigt padelrack för nybörjare med nödvändiga tekniker

Produktbeskrivning 

Softe Raze 4.0 är ett billigt padelrack för nybörjare som kommer ta ditt padelspel till nästa nivå. Med sin runda form och mediummjuka mitten kommer du hitta alla nödvändiga teknik du behöver för att utveckla ditt spel till det bättre.

Ramen är gjord i fiberglas vilket bidrar till komfort, elasticitet och känsliga slag.

 • Vikt: 355-375 g
 • Material: Fiberglas
 • Form: Rund
 • Nivå: Nybörjare / Motionär

» Mer information om soffan hittar du här.

Billiga padelrack för nybörjare fungerar alldeles utmärkt

Är padel en materialsport? Delvis. Padel är en sport som är väldigt enkel och det är egentligen bara två saker förutom med- och motspelare som påverkar hur du presterar på padelbanan och det är padelracket och padelbollarna. Till skillnad från exempelvis golf där man använder flera olika klubbor under en omgång så behöver du endast ett rack i padel och är du nybörjare så fungerar ett billigt padelrack för nybörjare alldeles utmärkt. På så vis är inte padel en materialsport även om materialet behöver förnyas och förbättras ju bättre du blir för att du ska kunna utveckla ditt spel.

Är du nybörjare på padel så kommer ett dyrt eller billigt padelrack inte påverka din prestation något nämnvärt, då har du andra saker som du behöver tänka på först och främst så lägg inte fokus på materialet. Börja med att försöka lära dig reglerna, få in tekniken, spela ett par gånger så du ser om padel verkligen är något för dig och sedan kan du börja tänka på uppgradera ditt padelrack till något bättre.

Det är väldigt onödigt att köpa ett padelrack för 2000kr om du inser efter tre gånger att padel inte alls var något för dig bara för att alla andra spelar sporten just nu. Börja med någon billigare variant istället och byt upp dig med tiden. Ett billigt padelrack för nybörjare behöver inte kosta mer än 500-1000kr.

5 tips för nybörjare – så blir du snabbt bra på padel

1. Träna slag mot en vägg

Att stå och slå slag efter slag mot en vägg kommer snabbt förbättra din teknik i slagen men också förmågan att bedömma hårdheten i dina slag. Försök variera så du tränar både på slag med studs i golvet, men också direkta volleyslag.  Det bästa med ”vägg-träning” är att det går att göra nästan överallt. Inga dyra banor behöver bokas eller någon medspelare som alltid slår bollen fel. Väggen kan du alltid lita på, oavsett vart du är någonstans.

2. Satsa på teknik – inte styrka

Det viktigaste är inte att slå hårt utan att slå rätt. Ett billigt padelrack för nybörjare eller ett dyrt padelrack för proffs spelar ingen roll om man inte hittar rätt teknik och känsla i slagen. I padel handlar det inte om att slå så hårt du kan, det kommer 9 gånger av 10 ändå vara en vägg på andra sidan som tar emot ditt slag och är motståndarna duktiga kan dom utnyttja dina hårda slag mot dig istället. Till skillnad från exempelvis vanlig tennis så finns det ju ingen vägg som räddar motståndaren mot hårda slag, där finns det alltså en helt annan vinning i att försöka slå hårt och avgöra bollen med kraft. Nej, satsa istället på tekniken och försök lär dig hitta bra vinklar och förmågan att kunna styra bollen dit du vill istället. Det kommer garanterat vara ett vinnande koncept på sikt.

3. Jaga inte vinnande slag

Ett vanligt nybörjarmisstag i padel är att jaga det vinnande slaget, men i padel handlar det framför allt om att inte göra misstag. Det du först och främst ska fokusera på är att få över bollen på andra sidan utan att bollen tar i väggen utan att ha studsat i golvet först. Det är svårt att slå avgörande slag i padel. De allra flesta poängen när nybörjare spelare är just på grund av motståndarens misstag så försök att inte göra några misstag så kommer du och din partner gå vinnande ur matchen.

4. Spela mot någon som är bättre än dig

Ett av de bästa sätten att utveckla sitt padelspel snabbt på är att spela mot någon eller några som är bättre än dig. Givetvis får det inte vara superstor skillnad, det kommer inte bli roligt för någon. Men försök hitta några motståndare som är snäppet bättre än dig och din parter. Visst, ni kanske kommer förlora dem 3-4 första matcherna men ni kommer utvecklas under tiden. Förr eller senare kommer det komma en dag då du och din partner vinner och det kommer knappast bero på att era motståndare gått bakåt i utvecklingen, snarare tvärtom.

5. Öva

Precis som allt annat man vill bli bra på så gäller det att öva, öva och åter öva. Du behöver inte vara på en padelbana tillsammans med tre andra för att träna padel. Stå och slå mot en vägg i källaren för att träna upp teknik, kör lite övningar för att få upp snabbheten i fötterna och ut på långpass så du får ett bättre flås. Sen är det bästa sättet att bli bra på padel givetvis att spela mycket padel, framför allt mot bättre spelare. Träna och öva på dina slag och ditt padelspel så mycket du kan så kommer all ner lagd tid förr eller senare löna sig.

Mer tips, regler och hur du väljer rätt padelrack hittar du på Svenskpadel.se

Sammanfattning

Att bli duktig på padel kräver både tålamod, vilja och engagemang. Det kommer att ta lite tid innan du hittar ett bra spel som passar dig och din kompanjon. Däremot behöver du absolut inte springa och köpa de dyraste padelracken eller dem bästa skorna direkt, det är inte i materialet kunskapen sitter även om det kan ge en liten knuff på rätt väg ibland. Ett billigt padelrack för nybörjare eller ett padelrack för proffs spelar ingen roll så länge du inte har hittat grunderna än. Börja försiktigt och byt upp dig med tiden. Det kanske är så padel absolut inte är någonting för dig, då är det onödigt att lägga flera tusentalskronor innan du är på den säkra sidan.

Lycka till med spelet!

Vanliga frågor om billiga padelrack för nybörjare

Vad kostar ett billigt padelrack för nybörjare?

Ett billigt padelrack för nybörjare kostar mellan ca 500 – 1000 kr. Det går så klart även köpa begagnade padelrack som är ännu billigare men vi utgår från nypriser. Priset på padelrack har gått upp en hel del sista året med tanke på den hype som finns kring padeltennis just nu men för ca 700-800kr kommer du hitta ett padelrack som passar alldeles utmärkt.

Vilket padelrack är bäst för nybörjare?

Att säga vilket som är det bästa padelracket för nybörjare 2021 är väldigt svårt att svara på då det är högst individuellt. Ett tips kan vara att hyra eller låna lite olika padelrack och testa sig fram med innan du bestämmer dig för vilket du själv vill köpa sen. 

Vad är ett padelrack för nybörjare gjort av?

De lite billigare padelracken för nybörjare är oftast gjorda i glasfiber medan de dyrare racken för mer rutinerade spelar många gånger är gjorda i kolfiber. Det finns även padelrack som är gjorda i både glasfiber och kolfiber. 

Hur vet man vilket padelrack för nybörjare som passar mig?

Det är helt omöjligt att svara på eftersom det är väldigt individuellt vilka krav vi har och vad som passar oss bäst. Vissa vill ha större slagyta medan andra tycker man får en bättre känsla med mindre slagyta. Några gillar paderack i glasfiber medan andra föredrar kolfiber. Det finns alltså flera olika faktorer som kan påverka vilket padelrack som passar just för dig. Testa dig fram. Låna rack av kompisar eller hyr på plats. Förr eller senare kommer du spela med ett rack som känns väldigt bra och då har du förhoppningsvis hittat det padelrack som passar dig bäst. 

Hur håller man ett padelrack?

Du ska hålla i padelracket precis på samma sätt som du håller en hammare när du ska slå i en spik. Se till att handleden är rak så kommer bollträffen bli bra både i forehand och backhand utan att du behöver byta grepp mellan slagen.