Välj en sida

Bäst i Test: Bästa Bajspallen / Toalettpallen 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Begreppet bajspall eller toalettpall kanske inte är det vi pratar allra oftast om vid middagsbordet. Men faktum är att det är en erkänd metod för ett sundare tarmflora, och inte bara för barn utan även för vuxna. Att ha en badrumspall kan även ha flera användingsområden för hela familjen.

Vi listar 6 av de bästa bajspallarna du kan köpa online. Bajspallar och toalettpallar i olika storlekar, funktioner och utföranden kommer nedan.

6 bästa bajspallarna för badrummet

hopfällbar toapall i bambu

Förmodligen den bästa bajspallen på marknaden, Squatty Potty erbjuder inte bara en förbättrad toalettupplevelse, men också en mer naturlig sittposition. Genom att vi biologiskt är anpassade att huka oss, bidrar denna pallen till en riktig böj i tarmen, vilket gör toalettbesöket både mer effektivt och bekvämare – ett sant steg mot bättre hälsa och komfort. Tillverkad i snygg och hållbar bambu, ger pallen ditt badrum en touch av natur.

Den hopfällbara designen gör den enkel att skjuta in under toaletten eller fälla ihop när den inte används, och passar alla familjemedlemmar, från de yngsta till de äldsta. Squatty Potty har erkänts för sin innovation, inklusive att ha medverkat i amerikanska Shark Tank och har godkänts av FDA. Den är populär, rekommenderad av läkare och hälsoexperter, och har fått strålande recensioner.

Smarta saker bajspall

En ihopfällbar bajspall kan vara mycket smidigt. Det hjälper vid förvaring och att kunna gömma undan den när man har gäster. Den ger inte lika hög komfort som en vanlig pall men smidighteen överväger och den gör fortfarande jobbet som en ab de bästa badrumspallarna. 

Bajspallen Squatty Potty

Helt klart en av de bättre bajspallarna på marknaden. Den är väldigt populär och har fått bra betyg på recensioner. Pallen är rejäl och robust till ett bra pris. Passar både vuxna som barn. Pallens utformning gör att den passar både vägg hängda och golvburna toalettet vilket är en fördel.

Babybjörn bajspall

Ett märke som gjort denna typen av toalett och bajspallar under lång tid är märket BabyBjörn. Det har gjort under många många år och är lite av en klassiker. Det är hög kvalitet och en pall som passar perfekt för barn och kan användas för att nå upp till handfat lika väl som på toaletten. Vilket gör detta till en mångsidig badrumspall.

Ihopfällbar toalettpall

När man letar efter en toalett eller bajspall skall man inte bara stirra sig blind på pallar som är specifikt utformade för toaletten. Denna pall är nämligen en helt vanlig pall som du kan vika ihop. Och har en design som gör den bred i sina användningsområden. Spana därför in denna pall om du vill ha en toalettpall som kan användas till mer.

Bajspall amazon

Denna pall är ergonomiskt utformad och har en väldigt behaglig yta med halkskydd och lite mer form än de andra vi visat. Denna pallen kan du köpa direkt från Amazon enligt nedan länk. Vill du scrolla mellan fler pallar kan du göra det här–>>

Varför skall man ha en toalett eller bajspall?

Att använda en toalettpall när man ska bajsa kan ha flera hälsofördelar. Här är några anledningar till varför det kan vara en bra idé:

Förbättrar tarmtömningen:

När du sitter på toaletten utan att använda en toalettpall, sitter du vanligtvis i en 90 graders vinkel. Detta gör att du spänner musklerna i ändtarmen, vilket kan leda till en ofullständig tarmtömning. Genom att använda en toalettpall och höja upp benen så att du sitter i en mer 35 graders vinkel, så rätas ändtarmen ut och det blir lättare att tömma tarmen.

Förebygger hälsoproblem:

Att trycka hårt under tarmtömning kan öka risken för hemorrojder och förstoppning. Genom att använda en toalettpall minskar du trycket på ändtarmen och minskar risken för dessa hälsoproblem.

Förbättrar hygienen:

Att använda en toalettpall kan minska risken för att du smutsar ner toalettstolen med avföring. Genom att höja upp benen så att du sitter i en mer ergonomisk position, kan det också göra det lättare att torka rent efter tarmtömning.

Främjar avslappning:

Att använda en toalettpall kan göra det lättare för dig att slappna av under tarmtömning och minska spänning i bäckenbottenmuskulaturen. Detta kan också bidra till en mer avkopplande och effektiv tarmtömning.

Forskning om bajspallens påverkan

Användningen av en toalettpall för att underlätta tarmtömning har sin grund i forskning som visar på fördelarna med att sitta i en annan position på toaletten. Forskning inom medicin och gastroenterologi visar på att vår vanliga sittställning på toaletten inte är optimal för att tömma tarmen på ett effektivt och hälsosamt sätt. Läs mer om överläkaren som beskrivit problemet och den potentiella hjälpmedlet här.

Enligt forskning är den vanliga sittställningen på toaletten, där vi sitter med benen nedåt i en 90 graders vinkel, inte den mest gynnsamma för tarmtömning. 

Forskning har visat att en mer naturlig position för tarmtömning är att sitta i en mer 35 graders vinkel. Denna position rätar ut ändtarmen och öppnar upp tarmkanalen, vilket underlättar tarmtömning. Genom att höja upp fötterna med hjälp av en toalettpall, som ger en mer bekväm och hälsosam sittställning, kan det minska ansträngningen som krävs för att tömma tarmen helt.

Terminologi när det kommer till pallen du använder på badrummet.

Att många kallar pallen man använder i badrummet för en bajspall är inte helt ovanligt. Men olika personer kallar det olika saker och något som ni säkerligen märkt i vår artikel. Bajspall är det mest informella namnet men också det mest beskrivande. 

Vissa andra kallar det en toalettpall, och det kanske är den mer försynte som säger så. 

Och slutligen det kanske mest korrekta, en pall som man använder i badrummet, alltså en badrumspall. 

Alla produkter ovan här är egentligen badrumspallar, även om vissa har mer tydliga användingsområden än andra. Det handlar egentligen om att komma upp i ett högre läge oavsett om målet är ett bättre toalettbesök eller om det handlar om för ditt barn att nå upp till handfatet. 

Läs också: Hopfällbar skrinda

Toalettpallen viktig för tarmen

Samanfattningvis

Så, sammanfattningsvis kan användningen av en toalettpall ha flera hälsofördelar som kan hjälpa dig att upprätthålla god tarmhälsa och minska risken för hälsoproblem. Det är en enkel och effektiv lösning för att göra toalettbesöket mer bekvämt och hälsosamt.

Så vår rekommendation är att du väljer att investera i någon av de ovan föreslagna pallar för att underlätta dina framtida toalettbesök och göra dig själv en tjänst och följa forskarnas tips och råd i frågan. Oavsett om du kallar pallen för en badrumspall, bajspall eller toalettpall så har de samma funktion och vi har listat dem alla ovan.