Välj en sida

Bäst i test: Bästa Badbaljan för Vuxna 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

En sak som blivit populärt senaste åren är badbaljan. Ett sätt för alla oss som inte har tillgång till dyra badkar eller pooler att ändå kunna njuta av ett skönt och avkopplande bad. Detta kan göras i båda badbaljor eller uppblåsbara badkar som finns i massvis olika alternativ.

Vi listar 4 av de bästa badbaljoerna och uppblåsbara badkaren på marknaden. Badbaljor och badkar finns i massvis olika alternativ på kvalitet pris, storlekar, funktioner och utföranden som vi förklarar nedan.

4 bästa badbaljorna och uppblåsbara badkaren för vuxna.

1. Bäst i test –

Den vikbara Badbaljan

bästa Badbaljan för vuxna

Förmodligen den absolut bästa badbaljan för oss vuxna. Den har en robust metallram och en balja i plast. Tillsammans med det bekväma nackstödet blir detta an favorit, oavsett om du vill använda det ute i trädgården eller om du vill fälla upp det i badrummet uppe i lägenheten för ett härligt bad. Baljan rymmer ca 250 liter vatten men när en person sitter i rekommenderar vi inte mer än 150 liter vatten i den. Eftersom den också är vikbar går det enkelt att förvara den bakom en dörr eller vid lämplig placering. 

2. Uppblåsbart badkar – ett bra alternativ

Uppblåsbart badkar

Ett alternativ till badbaljan för vuxna är ett skaffa sig ett uppblåsbart badkar istället. Det är ett toppenbra alternativ som dock kräver ett eluttag för att kunna blåsa upp det med den elektriska pumpen. Men är smidigt att förvara och är mycket mjukt att sitta i. Därför tycker vi det uppblåsbara alternativet är en toppenbra lösning för dig som vill bada.

3. Fin badbalja ifrån Amazon

Stor badbalja för vuxna

Detta rejäla ihopfällbara badkaren är ytterligare ett toppenbra alternativ till badbalj. Det är något mer komplicerat att montera men är också något mer stabilt i jämförelse med de andra alternativen. Detta är lite mer av en premium variant men har du ekonomin, tycker vi verkligen du skall satsa på detta.

4. Vikbar badbalja som spa

Spa bad uppvikbart för vuxna

Har du kanske lite mer trångt om golvta där hemma men vill ändå skapa en spaupplevelse i badrummet är detta spabad perfekt för dig. Denna badbalja är uppblåsbar och vikbar med måtten 75×75 cm vilket gör det otroligt smidigt.

Roligt skämtsamt alternativ till en badbalja

Skämtsam present till badaren.

Kanske skall du ge en rolig present till någon som älskar att bada eller så kanske du bara är en skojig prick som gillar att bada. Är det fallet så är denna maskeraddräkt ett självklart val för dig. Se till att visa vad du äslakr att göra allra mest även på festen, nämligen att bada i din egna badbalja. 

Varför skall man ha en badbalja eller uppblåsbart badkar?

För många av oss är ett avkopplande bad den ultimata formen av själavård efter en lång dag. Men om du inte har tillgång till ett badkar eller en pool att bada i, kan det kännas som om du saknar en viktig aspekt av avkoppling. Men det finns faktiskt en lösning på detta problem: en badbalja.

Det utmärkta alternativet – Badbaljan

En badbalja är ett utmärkt alternativ för vuxna som saknar tillgång till en badkar eller pool. För det första är badbaljor relativt billiga och enkla att installera. De kräver inte mycket plats och kan användas inomhus eller utomhus, vilket ger dig flexibilitet att bada när och var du vill.

Badbaljan, perfekt för att slappna av

För det andra kan en badbalja erbjuda liknande avslappning som ett badkar eller en pool. Du kan fylla badbaljan med varmt vatten och lägga till badsalt eller aromatiska oljor för att skapa en lugnande miljö. Detta kan hjälpa till att lindra stress och spänning i kroppen, vilket gör att du känner dig mer avslappnad och lugn.

Väldigt smidigt med en balja att bada i

Slutligen kan en badbalja vara särskilt användbar för personer med vissa hälsoproblem, såsom muskelsmärta eller sömnproblem. Värmen och avslappningen av ett bad kan lindra muskelvärk och öka blodcirkulationen, vilket kan bidra till en bättre natts sömn. En hel del forskning visar faktiskt på att bada har positiva hälsoeffektet, något som BBC skrev om på sin hemsida för några år sedan.

De olika alternativen som finns för dig som vill bada hemma.

Badbaljan är ofta något som förknippas med småbarn som skall badas av sina föräldrar. Men det finns även en hel del vuxna som verkligen gillar att bada men ej har tillgång till ett eget badkar. Därför är badbaljan ett toppenbra alternativ. 

När du letar efter ett mindre och mer praktiskt sätt att komma åt ett badkar än att bygga om hela badrummet så se till att du inte bara kollar efter badbaljor, det finns även uppblåsbara alternativ och även vikbara konstruktioner som funkar som badbaljor. 

Bästa badbaljan för vuxna som gillar att bada

Samanfattningvis

Sammanfattningsvis, en badbalja kan erbjuda många av de fördelar som ett badkar eller en pool gör, men till en mer överkomlig kostnad och med mindre utrymmeskrav. Och även om du är vuxen betyder det inte att du inte kan njuta av avkopplingen och rolig som en badbalja kan erbjuda.

Så vår rekommendation är därför att spana in de olika alternativen, oavsett om det är en badbalja i plast, en mer premiumvariant eller ett uppblåsbart badkar du kommer välja så tycker vi att du skall investera i något så skönt och avkopplade som kan ge även dig som bor i den allra minsta lägenhet möjlighet till ett skönt bad.

LÄS ÄVEN vår artikel om roliga sommarpresenter 2024