Välj en sida

Bäst i test: Bästa bagagevåg 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

En liten, praktiskt och bra bagagevåg är bra att ha nu när vi får börja resa igen. Istället för att dra på dig massa extra kostnader vid flygning på grund av överlast är det bättre att ta det säkra före det osäkra.

Vi visar här de 6 bästa bagagevågarna just nu som du enkelt kan ha hemma och packa med dig inför resan. Vad är egentligen bra att tänka på när man skaffar en bagagevåg, vilken bagagevåg är bäst i test och hur fungerar bagagevågar? Dem frågorna ska vi ta och reda ut här.

6 bra bagagevågar

sovorm-long-dragon

En mycket bra bagagevåg som kan väga väskor upp tlll 50 kg, dessutom är vågen batterilös. Med en miljövänlig och patenterad dynamoteknologi behövs inga batterier för att vågen ska fungera, du behöver med andra ord aldrig oroa dig för att vågen inte skulle starta. 

Med en tydlig LCD-display ser man sifforna mycket bra och det går att välja att väga i gram, kg, lb:oz och oz.

Nedis Digital Bagage Våg

En enkel elektronisk bagagevåg som är smidig att plocka med sig på resan. Vågen klarar vikt upp till 50 kg vilket är gott och väl för de flesta resväskor. Det är bara att hänga på vågen på väskan och sedan lyfta bagagevågen rakt upp för att se resultatet. Snabbt, smidigt och enkelt!

rubicson bagagevåg

En kraftull elektronisk bagagevåg som hjälper dig undvika onödiga avgifter på resan. Vågen klarar vikt upp till 50 kg. Rem med metallspänne för upphängning av väskan samt ett greppvänligt handtag. Hold-funktionen låser mätvärdet automatiskt när det stabiliserats. Bakgrundsbelyst och lättläst display.

sovorm-long-dragon

Denna smarta och digitala bagagevåg har även en praktisk funktion som visar termometer för både celsius och farenheit. Perfekt när man vill veta hur varmt det är på solsemestern! Annars är detta precis som de flesta andra bagagevågar en lättanvänd och digital bagagevåg som har en kapacitet på 50 kg.

Digital hängvåg för bagage fisk och jakt 200 kg / 200 g

En digital hängvåg för bagage, men funkar även för många andra fler användningsområden. Såsom jakt och fiske. Vågen klarar upp till 200kg men ner till 200gram

samsonite digital väskvåg

En utmärkt bagagevåg från Samsonite som gör hela reseupplevelsen lite bekvämare. Med en kapacitet på 50 kg kan denna väskvågen från Samsonite fixa det mesta. Digital bagage våg med användarvänlig krok för att enkelt lyfta och väga väskan. Mycket praktiskt och lämpar sig bra för reseanvändning.

Vad är en bagagevåg?

En bagagevåg är en liten våg som man använder för att väga resväskor inför flygresor. Vid flygning finns det en maxvikt som väskan får väga och väger väskan mer måste man antingen betala extra eller plocka ur saker som gör att väskan blir att väga mindre. 

Den lilla bagagevågen är smidigt att plocka med sig och fästs enkelt på resväskan. Genom att lyfta väskan rakt upp via vågen så visas vikten på en digital skärm. På så vis har man hela tiden koll på att väskan väger vad som är tillåtet för flygningen.

SE OCKSÅ: BÄSTA KYLRYGGSÄCK

Varför bör man ha en bagagevåg?

Det finns flera fördelar med att ha en bagagevåg både hemma och med sig på resan. Dels är det förstås att man har koll på resväskans vikt för att inte riskera extrakostnader, men den inger även en liten trygghet. Skulle du börja shoppa loss på resan kan du hela tiden dubbelkolla så vet att allting kommer med hem utan att du behöver betala extra. 

Andra fördelar med bagagevågen är att vissa har funktioner som kan vara användbart på semestern. Det finns exempelvis bagagevågar med inbyggd termomteter vilket många uppskattar. Att kunna slå två flugor i en smäll och på så vis spara lite plats är så klart en win win.

bagagevåg-väska

Bra att tänka på när du skaffar bagagevåg

Bagagevågar är enkla att använda och har inte speciellt många funktioner som man behöver ha koll på. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på för att du ska hitta den bästa bagagevågen för dig. 

 

Kapacitet 

Olika bagagevågar klarar av att visa olika mycket i vikt. De vanligaste är att vågen klarar max mellan 30 kg – 50 kg. Om du vet med dig att du brukar resa med en stor och tung väska är det bra att se till så vågen har tillräckligt med kapacitetet för att visa de vikt-resultatet.  

 

Funktioner 

Som sagt har inte bagagevågen supermånga funktioner men vissa vågar har lite extra funktioner som kan vara användbart på resan. Dels är det funktionen för kunna väga i olika mått som exempelvis gram, kg, lb:oz och oz. Men det är också tilläggsfunktioner som exempelvis inbyggd termometer det finns möjlighet att ha i sin bagagevåg. 

 

Betyg och recensioner 

Det är alltid bra att kolla runt efter betyg och recensioner för att se hur andra har upplevt produkten. Är det många som kommenterat kring produkten och givit bagagevågen ett högt betyg är det med största sannolikhet ett bra val. Flera återförsäljare säljer ofta samma typ av produkter så har inte vågen fått någon kommentar just där du kikar, så gör en sökning så dyker den förmodligen upp någon annanstans också.

Kul present till resande

Kanske är det fler i din närhet som skulle ha användning för en bagagevåg mer än du? För alla personer som älskar att resa är bagagevågen en perfekt present! Det är något man sällan unnar sig själv, men vågen kommer alltid till användning när det är dags att börja packa resväskan. 

Den bästa bagagevågen är den som används, och det kommer den garanterat att göras för den reseintresserade! Med en liten bagagevåg så slipper han eller hon oroa sig för att väskan är för tung och däremot riskera böter. Det är en liten, enkel men ack så användbar produkt som underskattas resa efter resa.