Välj en sida

Present till sommarstugan

Vad köper man egentligen för present till sommarstugan och sommarstugeägare? Vi har gjort ett försök och samlat 25 presenter som passar perfekt till sommarstugan.

25 roliga presenter till sommarstugan

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är snart dags att ta sitt pick-och-pack och flytta ut till sommarstugan en stund. Vi har samlat 25 roliga presenter som passar bra till sommarstugan och sommarstugeägare.

Förkläde med gravyr

Ett grillförkläde med namn på för att visa vem som bestämmer i köket eller runt grillen. Kul present till sommarstugeägarna.

Stormglas - Droppe<br />

Stormglas i presentask

Stiligt stormglas som levereras i en snygg presentask gjord i rosenträ. Kul och typisk present till sommarstugan.

Klassisk hängmatta

En skön hängmatta att spänna upp mellan träden passar perfekt att slappa i vid sommarstugan under varma sommardagar.

Uppblåsbar räddningsväst

En automatisk självuppblåsbar räddningsväst är alltid bra att ha redo i båten vid sommarstugan. En bra present med fin omtanke.

Svart markeringsboj

Stilig markeringsboj som syns bra i vattnet samtidigt om den är enkel att placera. Finns i flera olika färger.

Skeppsklocka

Rustik skeppsklocka i polerad mässing med en klassisk design. Ljudet är av rund klang och en riktigt rolig present till sommarstugan.

Hängkoja

En kul hängkoja att krypa in i och läsa en bok eller två är något som passar perfekt till avkopplande sommarstugehäng.

TOLA Pläd

Stor, mjuk och skön pläd i ull som värmer vid lite kyligare sommarkvällar. 

Allroundkikare

Vattentät allroundkikare i gummi som fungerar lika bra i strålande sol som i regn och rusk. Kikaren har ett högkvalitativt optisk glas i form av BAK-4 linser.

Grillset med namn

Ge bort ett personligt grillset med namn på som visar vem som bestämmer kring grillen vid sommarstugan.

Grilltänger och tillbehör

Grilltänger i olika former samt massa andra grilltillbehör är perfekt för personen som spenderar mycket tid i sina sommarstuga

Non-stick grillpåsar

Slipp fastbrända köttbitar i grillen med hjälp av smarta non-stick påsar. Ett måste för alla riktiga grillfans. 

Magnetiska dricksglas

Med självhäftande och magnetiska underlägg står glasen stadigt oavsett vind eller lutning. Perfekt för snabba båtturer.

Getingskrämma

Nu behöver inte getingarna vara ett problem runt fikabordet längre. Sätt upp en getingskrämma och getingarna håller sig borta på en radie av minst 6 meter.

Värmepenna mot insektsbett

Värmepennan lindrar kliande och svidande insektsbet, något som ofta är förekommande vid sommarstugorna.

Uppblåsbar soffa

En uppblåsbar soffa som även kan användas på vattnet är en perfekt present till sommarstugan. Tar minimalt med plats och är riktigt skön att chilla i. 

solstickan förbandslåda

Förbandslåda

Snygg förbandslåda med den klassiska Solstickanpojken som hjälper dig att hålla koll på plåster, förband och mediciner.

Serveringsbricka

En serveringsbricka ger mycket glädje till personer som gillar bjuda hem folk. Kul present till sommarstugan!

Fler presenter till sommarstugan

Konsollbord båt

Upplockare för fallfrukt<br />

Upplockare för fallfrukt

Grillverktyg multiset

Gigantisk vattenspridare

Fickdusch

Fickdusch för utomhusbruk

Braspanna

Bärbar bordsgrill

Luftmadrass Gold

Vad är en bra present  till sommarstugan?

Bra presenter till sommarstugan, oavsett om det är till din egen sommarstuga eller någon annans, är ofta saker som verkligen hör sommarstuga och landstället till. Men vad är då saker som hör sommarstugan till egentligen?

Tips på bra present till sommarstugan är:

  • Grillredskap
  • Saker till båten
  • Chillprylar
  • Vattenleksaker
  • Kikare

Vid sommarstugan kopplar man av, grillar, badar, åker båt och umgås med varandra. Helst utan digitala enheter. Då är bra presenter till sommarstugan just sådana saker som kan underlätta eller hjälpa till att göra tiden vid sommarstugan ännu bättre och skönare än vad den redan är.

Läs också: 6 snygga regntunnor

Present till sommarstugan – din egen eller någon annans?

Vems sommarstuga är presenten till – din egen eller någon annans? Ska du köpa en överraskningspresent till sambon som är tänkt till sommarstugan exempelvis har du så klart full koll på vad som behövs och inte.

Är presenten däremot till någon annans sommarstuga kan det vara bra att göra lite research först för att se vad som faktiskt kan tänkas uppskattas att få i present till sommarstugan. Kanske har du varit där tidigare och tänkt på att något speciellt saknats eller så kanske husägarna själva någon gång har pratat om något som skulle passa bra till sommarstugan. Var lyhörd och uppmärksam så kommer du vara väl förberedd när det dags för att köpa en present till sommarstuga.

Smarta prylar till sommarstugan

Magnetiska dricksglas, uppblåsbara soffor, getingskrämma eller grilltång med inbyggd termomter. Det finns massor av smarta prylar som passar perfekt till sommarstugor och landställen. Oftast har sommarstugan lite mindre med utrymme och plats för en massa onödiga saker som bara ligger och samlar damm. Därför är det utmärkt att försöka hitta presenter till sommarstugan som slår två flugor i en smäll eller som tar väldigt lite plats.

Kan du därför försöka hitta någon smart pryl som sommarstugeägarna kanske inte visste fanns, men som kommer att vara väldigt användbar för dem vid sommarstugebesöken så ligger en succépresent nära till hands.

Sommarstugan är en plats att koppla av på

Sommarstugan är oftast ett ”andra hem”, skillnaden mot det ordinarie hemmet är bara det att här ska det inte finnas några måsten eller ständigt pågående projekt som gör att energin behöver läggas på att slutföra både det ena och det andra. Sommarstugan är en plats för återhämtning och avkoppling. Självklart behövs både hus och trädgård tas hand om, men det kan man göra i sin egen takt eller när lusten faller på.

När du letar efter en bra present till sommarstuga så fokusera på de där prylarna som är smarta och roliga snarare än nödvändiga. Det är betydligt roligare att få en bra kikare eller en smart grilltång än en hammare till exempel. Hammaren förknippas oftast med arbete medan grilltången förknippas med middagsbjudning eller fest. Där är en viss skillnad. ,

Att hitta bra presenter till sommarstugan är faktiskt inte så svårt om man bara tänker till lite. Vi hoppas du har fått lite inspiration av våra tips här ovan.

Hur inreder man smart en liten sommarstuga eller fritidgshus? Läs mer om det här