Välj en sida

Multiverktyg bäst i test 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Multiverktyg har blivit en alltmer populär produkt bland både hantverkare och friluftsentusiaster.

Men med så många olika märken och modeller att välja mellan kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa valet.

I denna artikel kommer vi att genomföra en noggrann jämförelse av några av de mest populära multiverktygen på marknaden för att se vilket som förtjänar titeln ”bäst i test”.

Vi kommer att titta på funktioner, prestanda, användarvänlighet och pris för att hjälpa dig ta ett informerat beslut och hitta det perfekta multiverktyget för dina behov.

10 Bästa Multiverktygen

1. Victorinox Huntsman Multiverktyg

Victorinox Huntsman Swiss Army fickkniv kombinerar tradition och innovation med 15 funktioner, inklusive sax och träsåg.

Tillverkad i Schweiz av högkvalitativa material, erbjuder denna fickkniv en mångsidig lösning för äventyr utomhus. Dess kompakta design med måtten 91x27x21 mm och vikten 97 g gör den till en idealisk följeslagare i naturen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Leatherman Wave Plus Multiverktyg

Leatherman Wave+ är en avancerad uppföljare i Leathermans serie av multiverktyg, designad för enhandsmanövrering.

Detta robusta verktyg innefattar 18 funktioner, inklusive utbytbara trådskärare i premiummaterial.

Varje funktion är lättillgänglig och säker att använda, med möjlighet att låsa i arbetsläge.

Wave+ levereras med ett svart nylonfodral, har en vikt på 241 g och en hopfälld längd på 10 cm, vilket gör det till ett oumbärligt verktyg för alla äventyr.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Leatherman Raptor Multiverktyg

Leatherman Raptor är skapat i samarbete med räddningstjänsten för att möjliggöra snabba insatser i nödsituationer.

Det är utrustat med nödvändiga verktyg som 420HC läkarsax, bälteskniv, glaskross och en nyckel för syrgastank, utan överflödiga tillägg.

Med en vikt på 164 g och längd på 12.7 cm, inkluderar det ett hårdplasthölster och är designat för effektiv åtkomst och användning under kritiska ögonblick.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Gerber Dime-Black Tool Multiverktyg

Dime multiverktyget är tillverkat i högkvalitativt 3Cr13 stål, designat för mångsidighet med 12 funktioner inklusive tång, kniv, sax, flasköppnare och pincett.

Dess robusta konstruktion i rostfritt stål, fjäderbelastade handtag och praktiska uppfällningssystem gör det till ett idealiskt verktyg för otaliga situationer.

Lätt och enkel att bära, med en vikt på 61,6g och en ihopfälld längd på 7,0 cm, kan det enkelt fästas på en nyckelring för ständig tillgänglighet.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. Leatherman Skeletool CX Multiverktyg

Leatherman Skeletool CX är en uppgraderad version av den klassiska Skeletool, med förbättringar för ökad hållbarhet och effektivitet.

Dess handtag är förstärkt med DLC-beläggning för slittålighet, och knivbladet är av högkvalitativt 154CM stål som bibehåller skärpan längre.

Verktyget är optimerat med nödvändiga funktioner för att minimera vikt utan att kompromissa med mångsidigheten.

Med en vikt på 142g och en längd på 15,5 cm erbjuder det enhandsmanövrerat blad, universalbithållare, karbinhake med kapsylöppnare, och avtagbart clips för enkel bärbarhet. Perfekt för de som värderar kvalitet och funktionalitet.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

6. Victorinox Ranger Grip 71 Gardener Multiverktyg

Victorinox Ranger Grip 71 Gardener är en specialiserad fickkniv för trädgårdsarbete med 7 funktioner, inklusive en träsåg och en extra stark sax med spaköversatt mekanism.

Dess tvåkomponentskålar ger ett utmärkt grepp, och den är designad för att vara den perfekta trädgårdsföljeslagaren.

Tillverkad i Schweiz av högkvalitativa material, representerar denna verktyg Victorinox tradition av kvalitet och innovation. Den är kompakt med en vikt på 218 g och dimensioner på 130 mm i längd, vilket gör den både praktisk och pålitlig för alla trädgårdsuppgifter.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

7. Leatherman Rebar Multiverktyg

Leatherman Rebar är det ultimata verktyget för byggarbetsplatser och hemmabyggen, med en kompakt design som integrerar alla väsentliga funktioner.

Den är utrustad med både plattång och vanlig tång, utbytbara avbitare och hårdkabelavbitare i kvalitetsstål, crimptång, två 420HC-knivar (en med vågtandat blad), trä-/metallfilar, såg, skruvmejslar, brotsch med öra, en 20 cm linjal, samt kapsyl- och konservöppnare. Rebar är designad för att hantera de tuffaste uppgifterna med effektivitet och precision.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

8. Victorinox Classic SD Multiverktyg

Victorinox Classic SD fickkniv är en schweizisktillverkad multiverktyg med 7 funktioner, inklusive ett litet blad, sax, och en nagelfil med skruvmejsel.

Den är kompakt och perfekt för dagligt bruk, lätt att bära i byxfickan eller på nyckelringen. Dess hållbara konstruktion och vassa blad i rostfritt stål gör den till en oumbärlig följeslagare. Vikt 21 g, längd 58 mm, denna fickkniv representerar Victorinox tradition av hög kvalitet och innovativ design.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

9. Gerber Prybrid X Multiverktyg

Gerber Prybrid Multitool är ett kompakt och lätt multiverktyg designat för daglig användning.

Med sina 8 funktioner, inklusive flasköppnare, skruvmejslar, standard knivblad och trådklippare, är det ett mångsidigt verktyg för en rad olika situationer.

Dess lilla storlek, 10,8 cm i längd och 82 g i vikt, gör det enkelt att bära med sig överallt och fästa på en nyckelring. Prybrid är en praktisk lösning för små utmaningar i vardagen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

10. Victorinox Excelsior Alox Multiverktyg

Victorinox Army Tool Excelsior Red är en minimalistisk fickkniv som kombinerar funktionalitet med kompakt design. Med endast tre funktioner – ett stort blad, ett litet blad och en nyckelring – erbjuder den essentiella verktyg för vardagliga uppgifter.

Tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål och väger bara 22 g, är Excelsior ett exempel på Victorinox förstklassiga hantverk. Dess lätta och smidiga profil, med mått på 84 mm i längd och 10 mm i höjd, gör den till en idealisk följeslagare för alla äventyr.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

 

Vad är ett multiverktyg?

Ett multiverktyg är ett verktyg som är utformat för att utföra flera olika funktioner, vanligtvis genom att kombinera flera verktyg i ett enda, kompakt och lättanvänt format. Multiverktyg finns i en mängd olika varianter, men de flesta är utformade för att vara bärbara och användas för ett brett spektrum av uppgifter.

Multiverktyg har funnits i olika former under många århundraden, men moderna multiverktyg har utvecklats för att passa kraven för den moderna livsstilen och arbetsmiljön. Idag finns det en mängd olika multiverktyg på marknaden, från små, bärbara modeller som passar i fickan till större verktygslådor och verktygsvagnar som är utformade för användning i verkstäder och andra yrkesmässiga miljöer.

De flesta multiverktyg inkluderar en mängd olika funktioner som vanligtvis inkluderar en kniv, tång, skruvmejsel, sax, fil, såg, öppnare för burkar och flaskor, pincett och en borr. Vissa modeller kan också inkludera funktioner som en sax för tråd, en flasköppnare eller en ficklampa.

Multiverktyg används ofta av personer som behöver enkla och praktiska lösningar för att utföra arbete på fältet eller under resor. De är särskilt användbara för friluftsentusiaster, camping- och vandringsentusiaster, jägare och fiskare, eftersom de ger en rad olika verktyg som är nödvändiga för att utföra en mängd olika uppgifter.

Multiverktyg är också mycket användbara för professionella, särskilt de som arbetar i verkstäder och andra yrkesmässiga miljöer. Verktygen kan användas för att hantera en mängd olika uppgifter, inklusive reparationer, underhåll och byggnadsarbeten. De kan också användas för att hantera akuta problem på arbetsplatsen, vilket gör dem till en viktig del av många yrkesverksamheters verktygslådor.

Även om det finns en mängd olika multiverktyg på marknaden, är de flesta utformade för att vara enkla och lätta att använda. De är vanligtvis utformade för att vara mycket hållbara och kan klara av att användas under många år utan att förlora prestanda eller funktion.

Trots att multiverktyg är enkla verktyg är det viktigt att använda dem med försiktighet och lära sig om de olika funktionerna och hur man använder dem på rätt sätt. Det är också viktigt att se till att verktygen är rena och i gott skick, eftersom smuts och skador kan påverka deras prestanda.

Varför ska man ha ett multiverktyg?

Det finns flera goda skäl till varför man bör ha ett multiverktyg till hands. Här är några av de främsta fördelarna med att äga ett multiverktyg:

 • Mångsidighet: Ett multiverktyg ger användaren en mängd olika verktyg i ett enda, kompakt format. Detta gör det lättare att hantera en rad olika uppgifter och situationer utan att behöva bära runt på flera olika verktyg.

 • Praktiskt: Multiverktyg är utformade för att vara bärbara och lätta att använda. De är särskilt användbara för personer som är på resande fot eller för dem som behöver verktyg till hands för akuta situationer.

 • Kostnadseffektivt: Genom att köpa ett multiverktyg som inkluderar flera verktyg i ett enda, kan man spara pengar på att köpa varje verktyg separat. Detta gör det till en mer kostnadseffektiv lösning än att köpa flera verktyg.

 • Tidsbesparande: Ett multiverktyg kan hjälpa dig att spara tid genom att ge dig tillgång till flera verktyg samtidigt. Du behöver inte leta efter eller byta verktyg så ofta, vilket gör att du kan utföra arbete snabbare och mer effektivt.

 • Flexibilitet: Multiverktyg kan användas för en rad olika uppgifter, vilket gör dem till en viktig del av många yrkesverksamheters verktygslådor. De är också mycket användbara för friluftsentusiaster och camping- och vandringsentusiaster.

 • Säkerhet: Genom att ha ett multiverktyg till hands kan man känna sig tryggare och mer självständig i situationer där man behöver utföra enklare reparationer eller andra uppgifter.

 • Tillförlitlighet: Multiverktyg är vanligtvis utformade för att vara mycket hållbara och kan klara av att användas under många år utan att förlora prestanda eller funktion.

Sammanfattningsvis är multiverktyg en praktisk och kostnadseffektiv lösning för personer som behöver hantera en rad olika uppgifter och situationer på ett effektivt sätt. Med ett multiverktyg till hands kan man spara tid, pengar och känna sig tryggare i olika situationer.

bästa multiverktyg

Multiverktyg, en perfekt present

Ett multiverktyg kan vara en utmärkt present till någon som är intresserad av friluftsliv, camping, jakt, fiske eller helt enkelt behöver en mångsidig verktygslåda till hands. Detta är en present som kan användas under en längre tid och som har en rad praktiska fördelar som kan hjälpa mottagaren att utföra en mängd olika uppgifter och reparationer.

En av de stora fördelarna med att ge bort ett multiverktyg som present är att det är en gåva som verkligen visar att man bryr sig om mottagarens behov och intressen. Multiverktyget visar att man har tänkt på vad som kan vara användbart för mottagaren i deras livsstil eller professionella arbete.

En annan fördel är att det finns ett stort utbud av multiverktyg på marknaden med olika funktioner och prisklasser. Det finns något för alla budgetar och önskemål, från enkla modeller med grundläggande verktyg till mer avancerade verktyg som kan användas för specialiserade uppgifter.

En annan fördel med att ge bort ett multiverktyg som present är att det är en mycket praktisk och användbar gåva. Mottagaren kommer att ha nytta av det vid camping- och friluftsturer, utflykter och andra aktiviteter. Dessutom kan multiverktyget också användas för att utföra en mängd olika uppgifter i vardagen, vilket gör det till en praktisk gåva som kommer att användas ofta.

Att ge bort ett multiverktyg som present är också ett sätt att visa att man tänker på mottagarens säkerhet och välbefinnande. Genom att ge dem verktyg som kan hjälpa dem att klara sig genom nödsituationer eller utföra enkla reparationer, kan man känna sig tryggare i vardagen och i utomhusaktiviteter.

Slutligen kan ett multiverktyg också vara en gåva som visar uppskattning för mottagarens prestationer eller arbete. Till exempel kan man ge bort ett multiverktyg som present till en person som just har tagit examen eller fått en ny jobbposition. Det kan också vara en fin present till en vän eller familjemedlem som har varit till hjälp eller stöd under svåra tider.

Sammanfattningsvis kan ett multiverktyg vara en utmärkt present till en person som är intresserad av utomhusaktiviteter, professionellt arbete eller helt enkelt behöver en mångsidig verktygslåda till hands. Det är en praktisk, användbar och uppskattad gåva som visar omtanke och hänsyn till mottagarens behov och intressen.

En vän som köpte multiverktyget som present till sin pappa

En av mina vänner, låt oss kalla honom Erik, köpte nyligen ett multiverktyg som present till sin pappa. Eriks pappa är en person som alltid har haft med sig ett multiverktyg i fickan, oavsett vart han går. Det har blivit en del av hans dagliga utrustning och har hjälpt honom att lösa många problem och utföra reparationer under åren.

Erik insåg att hans pappa använde samma multiverktyg under en längre tid och bestämde sig för att ge honom en uppgradering i form av ett nytt och mer avancerat multiverktyg som present.

Efter att ha gjort lite research och jämfört olika modeller, valde Erik ett multiverktyg med flera funktioner som skulle vara användbart för hans pappas intressen och behov. Verktyget hade bland annat en tång, en kniv, en såg, en fil och flera olika skruvmejslar.

När Erik gav presenten till sin pappa, blev han väldigt glad och överraskad över det nya multiverktyget. Han var imponerad av dess funktioner och kvalitet och sa att det var det bästa multiverktyget han någonsin hade ägt.

Eriks pappa började använda sitt nya multiverktyg direkt och berättade för Erik att det skulle vara till stor hjälp på hans kommande camping- och fisketurer. Han var tacksam för Eriks tankefullhet och insåg att det nya multiverktyget skulle förenkla hans liv och göra det lättare att utföra olika uppgifter.

Efter att ha använt det nya multiverktyget under några veckor, berättade Eriks pappa för honom att han verkligen uppskattade presenten och att han nu inte kunde tänka sig att resa någonstans utan det nya multiverktyget. Erik kände sig glad över att ha kunnat ge sin pappa en present som han uppskattade så mycket och som skulle vara användbar under en lång tid framöver.

multiverktyg bäst i test

Vanliga frågor om Multiverktygen 

 • Vad är ett multiverktyg? Ett multiverktyg är en portabel enhet som innehåller flera verktyg i en enda enhet. Det inkluderar ofta en kombination av tänger, knivar, saxar, filer, sågar, skruvmejslar och andra verktyg som kan vara användbara för att lösa olika problem och utföra reparationer.
 • Vad är fördelarna med ett multiverktyg? Fördelarna med ett multiverktyg inkluderar dess portabilitet, bekvämlighet och användbarhet. Eftersom det innehåller flera verktyg i en enda enhet, tar det upp mindre utrymme än att bära flera verktyg separat. Det är också lätt att bära med sig och kan hjälpa till att lösa en mängd olika problem och utföra reparationer utan att behöva leta efter olika verktyg.
 • Vilka typer av multiverktyg finns det? Det finns många olika typer av multiverktyg på marknaden, inklusive de som riktar sig till utomhusaktiviteter som camping och vandring, eller de som är avsedda för professionellt bruk som mekaniker och elektriker. Vissa multiverktyg har flera funktioner och verktyg, medan andra fokuserar på en specifik funktion som tänger eller knivar.
 • Hur ska man välja rätt multiverktyg? När man väljer ett multiverktyg bör man överväga vilka verktyg som är mest användbara för ens behov och vilka funktioner man vill ha. En viktig faktor att tänka på är också kvaliteten på verktygen och dess hållbarhet. Det kan vara till hjälp att läsa recensioner och jämföra olika modeller för att hitta det multiverktyg som passar bäst för ens behov.
 • Hur ska man ta hand om sitt multiverktyg? Det är viktigt att ta hand om sitt multiverktyg för att förlänga dess livslängd. Det kan inkludera att rengöra verktyget regelbundet, smörja rörliga delar och undvika att överbelasta verktygen. Det är också viktigt att förvara multiverktyget på en torr plats och undvika att utsätta det för hög värme eller fukt.
 • Är multiverktyg dyra? Priset på multiverktyg kan variera beroende på dess funktioner och kvalitet. Vissa modeller kan vara relativt billiga medan andra kan vara ganska dyra. Det är dock ofta värt att investera i en högkvalitativ multiverktyg som kan användas i flera år och hjälpa till att lösa olika problem och utföra reparationer.

Bra att tänka på när du köper ett multiverktyg

När du ska köpa ett multiverktyg finns det flera viktiga faktorer att tänka på. Här är sex av de viktigaste sakerna att överväga:

>

Funktionalitet

Först och främst bör man tänka på vilka funktioner man behöver. Vill man ha ett multiverktyg som innehåller en mängd olika verktyg eller riktar sig till en specifik användning, som exempelvis utomhusaktiviteter eller professionellt bruk? Se till att välja en modell som har de verktyg man behöver.

1

Vikt och storlek

Vikt och storlek är viktiga faktorer att överväga när man väljer ett multiverktyg. Det bör vara tillräckligt lätt och kompakt att bära med sig utan att vara tungt eller otympligt. Om man ska använda det för utomhusaktiviteter som vandring eller camping är det särskilt viktigt att ha en lätt och portabel modell.

Kvalitet

Kvaliteten på verktygen är också viktig. Ett multiverktyg av hög kvalitet har mer slitstarka verktyg och en robust design. Kvalitetsmultiverktyg kan vara något dyrare, men de håller längre och fungerar bättre i längden.

Ergonomi

Ergonomi är en annan faktor att överväga. Se till att välja ett multiverktyg som ligger bra i handen och har bekväma grepp. Detta är särskilt viktigt om man ska använda verktyget under längre perioder.

Pris

Priset på ett multiverktyg varierar beroende på kvalitet och funktioner. Överväg vilken prisklass som är rimlig för dina behov och se till att du får valuta för pengarna. En högkvalitativ modell kan vara dyrare, men det kan vara värt att investera i en modell som håller längre och fungerar bättre i längden.

Tillbehör och funktioner

Vissa multiverktyg kommer med extra tillbehör och funktioner som kan vara användbara, såsom en bitshållare eller en sax. Överväg vilka funktioner som är viktiga för dina behov och välj ett multiverktyg som har de verktyg och tillbehör du behöver.