Välj en sida

Kompass bäst i test 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Välkommen till vår sida om kompass bäst i test! Här hittar du allt du behöver veta om kompasser och vilka som rankas som de bästa på marknaden idag. Kompasser är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en pålitlig och praktisk navigationshjälpmedel som fungerar utan behov av el eller batterier.

Dessa navigationsinstrument använder jordens magnetfält för att hjälpa dig att hitta rätt riktning, oavsett om du är ute i skogen, på fjället eller i staden.

Vårt mål är att hjälpa dig att välja rätt kompass för dina behov genom att presentera en lista över de bästa modellerna på marknaden baserat på våra noggranna tester och recensioner.

Vi har tagit hänsyn till faktorer som noggrannhet, hållbarhet, användarvänlighet och extra funktioner för att ge dig en fullständig överblick över vad varje kompass har att erbjuda. Låt oss hjälpa dig att hitta den bästa kompassen för dig!

17 bästa kompasser 2023

1. Silva Ranger S

2. Silva Classic Compass

3. Suunto MCB NH

4. Coghlans Map Compass

5. Silva Pocket

6. Brunton TruArc 3

7. Silva Compass Starter

8. Silva Silva Map Measurer Path

9. Silva 16DCL-6400/360 Compass

10.Silva 3NL

11.Silva Arc Jet 360

12. Silva Spike Jet Classic

13. Silva Spike Jet

14. Easy Camp Venture

15. Easy Camp Compass Mirror

16. Suunto A 10 NH

17. Brunton TruArc 10

Vad är en kompass?

En kompass är ett navigationsinstrument som hjälper dig att hitta rätt riktning genom att använda jordens magnetfält. Den består vanligtvis av en magnetisk nål som är fäst vid en skala eller en karta, och nålen pekar alltid mot jordens magnetiska nordpol.

Kompasser är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en pålitlig navigationshjälpmedel som fungerar utan behov av el eller batterier, exempelvis vid vandring, camping eller andra utomhusaktiviteter.

De är också ett miljövänligt val eftersom de inte kräver engångsbatterier eller andra energikällor som kan ha en negativ påverkan på miljön. Kompasser finns i olika storlekar och modeller, från små och bärbara till större och mer avancerade enheter med inbyggda kartor och funktioner.

Varför ska man ha en kompass?

Det finns flera anledningar till varför man skulle vilja ha en kompass:

 • Driftsäkerhet: En kompass är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en pålitlig navigationshjälpmedel som fungerar även utan tillgång till el eller batterier. En kompass är oberoende av batteriliv och signalstyrka, vilket gör den till en säker och pålitlig källa för navigering.
 • Miljövänlighet: Kompasser är ett miljövänligt val eftersom de inte kräver engångsbatterier eller andra energikällor som kan ha en negativ påverkan på miljön. Genom att använda en kompass bidrar du till att minska mängden avfall och påverkan på miljön.
 • Portabilitet: Kompasser är oftast små och bärbara, vilket gör dem lätt att ta med sig på camping, vandringar eller andra utomhusaktiviteter där det inte finns tillgång till el eller batterier.
 • Flera funktioner: Många kompasser har flera funktioner, såsom inbyggda kartor, spegel för nödsignaler, linjaler och förstorningsglas, vilket gör dem ännu mer mångsidiga och praktiska.
kompass

Kompassen, en perfekt present till en äventyrare

Om du letar efter en perfekt present till en äventyrare eller friluftsentusiast, så kan en kompass vara ett utmärkt val. En kompass är en viktig del av en vandrings- eller överlevnadsutrustning och kan hjälpa till att navigera i naturen, även när GPS och mobiltelefoner inte fungerar.

En kompass är en enkel men kraftfull navigationshjälpmedel som kan hjälpa till att hålla en person på rätt kurs och förenkla orienteringen. Dessutom är kompasser lätta att bära med sig och kräver ingen elektricitet eller batterier, vilket gör dem till en hållbar och pålitlig källa för navigering under alla typer av äventyr.

Kompassen är inte bara en perfekt present till äventyraren

En kompass är inte bara en produkt för äventyrare och friluftsmänniskor, den är också användbar för alla som vill ha en pålitlig och oberoende källa för navigation. Detta beror på dess enkla och robusta design samt dess oberoende av batterier och elektricitet.

När du befinner dig i en situation där du behöver hitta rätt riktning, oavsett om det är i stadsmiljö eller i naturen, kan en kompass vara ovärderlig. En kompass kan hjälpa dig att navigera när du är på väg till ett möte, försöker hitta en adress eller helt enkelt vill utforska nya platser.

Så, om du letar efter en pålitlig och oberoende källa för navigation som fungerar under alla omständigheter, kan en kompass vara en användbar och praktisk produkt för dig. Och med sina många funktioner och användningsområden kan den vara en värdefull följeslagare under dina vardagliga äventyr, oavsett om du är i stan eller ute i vildmarken.

Vanliga frågor om kompasser

Här är några vanliga frågor och svar om kompasser som kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för dessa navigationsinstrument:

Hur fungerar en kompass?

En kompass fungerar genom att använda en magnetisk nål, som är fritt roterande och alltid pekar mot jordens magnetiska nordpol. När du håller kompassen plant och stilla, kommer nålen att rikta sig mot magnetiska nord och därmed hjälpa dig att orientera dig i förhållande till de fyra väderstrecken (nord, syd, öst och väst).

Hur använder man en kompass?

För att använda en kompass, följ dessa steg:

 1. Håll kompassen plant och stilla i din hand.
 2. Låt den magnetiska nålen stabilisera sig och peka mot magnetiska nord.
 3. Vrid kompasshuset så att markeringen för nord (ofta en pil eller en linje) på kompasshuset ligger i linje med den magnetiska nålen.
 4. Du kan nu läsa av riktningen mot de andra väderstrecken genom att titta på markeringarna på kompasshuset.

Vad är skillnaden mellan magnetisk nord och geografisk nord?

Magnetisk nord är riktningen mot jordens magnetiska nordpol, medan geografisk nord är riktningen mot jordens geografiska nordpol. På grund av jordens magnetfält är dessa två punkter inte exakt samma, och skillnaden mellan dem kallas för den magnetiska deklinationen. Den magnetiska deklinationen varierar beroende på var du befinner dig på jorden och kan ändras över tid. För att få en exakt riktning mot geografisk nord med en kompass, behöver du justera för den lokala magnetiska deklinationen.

Hur kalibrerar man en kompass?

De flesta kompasser behöver inte kalibreras, eftersom den magnetiska nålen automatiskt justerar sig efter jordens magnetfält. Men om du misstänker att din kompass är inkorrekt på grund av magnetiska störningar, kan du försöka kalibrera den genom att placera den nära en känd magnetisk nordriktning och se om nålen pekar korrekt. Om inte, kan du försöka justera nålen manuellt eller konsultera tillverkarens instruktioner för kalibrering.

Vilka är de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en kompass?

När du köper en kompass är det viktigt att tänka på faktorer som noggrannhet, hållbarhet, användarvänlighet och eventuella extra funktioner som kan vara användbara för dina behov. Det kan också vara en bra idé att välja en kompass från en välkänd tillverkare för att säkerställa kvalitet och pålitlighet.

  Bra att tänka på när du köper en kompass

  När du ska köpa en kompass är det viktigt att tänka på några faktorer som hjälper dig att hitta den bästa kompassen för dina behov:

  u

  Noggrannhet

  En högkvalitativ kompass bör ha en noggrann och snabbt reagerande magnetisk nål. Kontrollera att nålen är välbalanserad och att den snabbt stabiliseras efter att du har rört kompassen.

  1

  Storlek och vikt

  Beroende på dina behov kan storlek och vikt vara viktiga faktorer att överväga. Om du planerar att använda kompassen för vandring eller andra utomhusaktiviteter, kanske du vill ha en lätt och kompakt modell som enkelt kan bäras med dig.

  Hållbarhet

  Välj en kompass som är byggd för att tåla de förhållanden du kommer att använda den i. Det kan innebära att den är vattentät, stöttålig eller har ett skyddande hölje.

  Användarvänlighet

  En bra kompass bör vara enkel att använda och läsa av. Titta på kompassens design och se till att den har tydliga markeringar och en lättläst skala. Vissa kompasser har även inbyggd belysning för att underlätta avläsning i mörker.

  Pris

  Kompasser finns i olika prisklasser. Bestäm din budget och jämför olika modeller inom den prisklassen för att hitta den bästa kompassen för dina behov. Kom ihåg att en dyrare kompass inte alltid innebär bättre kvalitet, så det är viktigt att göra en noggrann jämförelse.

  Extra funktioner

  Vissa kompasser kommer med extra funktioner, såsom inbyggda kartskalor, linjaler, spegel för nödsignaler, förstorningsglas eller en siktring för mer exakt navigering. Tänk på vilka extra funktioner som kan vara användbara för dig och se till att välja en kompass som har dem.