Välj en sida

Present till träningsintresserad

Letar du efter en bra och rolig present till träningsintresserad kille eller tjej så har du kommit rätt! Här hittar du allt från träningsredskap till träningskläder och rehabprylar.

25 bra presenter till träningsintresserad

Är du på jakt efter present till en träningsnörd som inte gör annat än att hänga på gymmet eller i löpspåret så är en träningsrelaterad present det givna förstavalet. Här har vi samlat 25 roliga presenter till träningsintresserade killar och tjejer.

Handduk med gravyr

Ge en personlig present i form av en träningshandduk med namn. Kul och udda present till träningsintresserad.

Träningsväska

Praktisk träningsväska som passar perfekt till gymmet eller till weekendresan. Ta enkelt med träningsmattan vart du än ska.

Löparstrumpor

Sköna löparstrumpor är en underskattad present till träningsintresserad. Löparstrumpor lindrar skav och skador och är perfekta för löpningen.

Multisportklocka

Se löpprogram, GPS, väder, telefonnotiser, dina energikällor och mycket mer med denna smarta och multifunktionella sportklocka.

Träningsjacka

När vädret är ostabilt och det både blåser och regnar är en praktiskt och superlätt vindjackat ett måste för att kunna genomföra träningen på bästa sätt.

Sportglasögon

Sportglasögon är ett bra skydd både mot sol och regn vilket gör att man kan fokusera på träningen istället för kisandet med ögona.

Träningsmatta

Träningsmattorna är väldigt bra att exempelvis köra hemmaträning på. Skön att ligga på samtidigt som den ger ett bra grepp.

Handskar för löpning

Handskar som andas samtidigt som de isolerar värme när det är kallare ute är perfekt för att undvika köldskador vid löpning i kallare väder.

Boxbollen

Kul träningsredskap för hemmaträning där man spänner fast en gummiboll runt huvudet och boxar på. Tränar både kondition, styrka och reflexer.

Viktväst

En viktväst ger ett extra motstånd vid träning vilket hjälper till att förbättra sina träningsresultat snabbare.

Massagepistol

En massagepistol går att använda både innan och efter träning för att få igång blodcirkulationen i muskler och leder.

Långfärdsskridskor

Har din träningstokiga vän inte prövat långfärdsskridskor än så är det hög tid att han eller hon gör det. Kul och lite otippad present till träningsintresserad.

Minicykel

Med en minicykel går det lika bra att träna från kontorstolen som från soffan. Perfekt present till den med lite tid som behöver multitaska på dagarna.

Balansredskap

Man ska aldrig underskatta vikten av övningar som förebygger skador. Balansövningar är en sådan typ av träning och väldigt enkel att göra i hemmet.

Löpband mini

Ett litet och manuellt löpband som inte tar så mycket plats i hemmet. Ju snabbare man springer, ju snabbare rullar bandet. Öka!

Träningsband

Med träningsband kan man få en flexibel träning, dessutom är de väldigt praktiska att plocka med sig vid resor.

Hopprep

Precis som träningsband är hopprep ett smidigt träningsredskap att plocka med sig så man enkelt kan utföra sin träning oavsett vart man är någonstans.

Pilatesboll

Bra träning för bålmuskeln och ett perfekt träningsredskap för hemmaträning. 

Fler presenter till träningsintresserad

golf triwia spel

Golf triwia spel

Portabelt träningsredskap

MM träningsbar

SoftStep

Hantlar

Kosttillskott

Smarta tränings saker

Bläddra bland fler träningsprodukter hos Smarta saker

BBQ Golf Grillredskap

Vad är en bra present  till träningsintresserad?

Träningsintresserade personer uppskattar oftast alla typer av träningsrelaterade presenter men givetvis är det extra kul att hitta på något nytt som han eller hon kan börja använda sig av i sin träning och samtidigt hjälper till att förbättra resultatet.

Tips på bra present till träningsintresserad är:

  • Multisportklocka
  • Träningsredskap
  • Träningsväska
  • Viktväst
  • Massagepistol

Självklart är det bra att försöka luska lite i vad som behöver förnyas eller saknas i personens träning innan man inhandlar presenten. Däremot finns det några standardsaker inom träning, exempelvis träningsväskor, kläder eller träningsredskap som alltid används och ständigt behöver uppdateras så det blir väldigt sällan ett felköp.

Present till träningsintresserad – kondition eller styrka?

Många som är väldigt träningsintresserade försöker att bredda sin träning och träna både styrka och kondition, långa pass varvat med snabbare intervaller osv. Men det finns också den typen av träningsintresserade personen som enbart sysslar med en typ av träning.

Om du är på jakt efter en present till en träningsintresserad person som enbart tränar styrka och är på gymmet 12 gånger i veckan så kan för det mesta utesluta konditionsrelaterade produkter. Dem kommer till största sannolikhet ändå inte att används och det är givetvis bara dumt att lägga pengar på. För personer som gillar styrketräning är väskor, träningskläder, kosttillskott, hantlar eller andra träningsredskap mer att föredra och något som förmodligen kommer att uppskattas. Träningsnördar som mer eller mindre enbart utför konditionsträning kommer å andra sidan uppskatta pulsklockor, löparstrumpor, skor eller löpband snarare än kosttillskott och hantlar.

Det finns och som sagt de som gärna varierar sin träning och utför både styrke- och konditionsövningar och då gäller att göra lite mer research för att se vad personen faktiskt behöver för att utveckla sin träning.

Stort utbud på träningsrelaterade presenter

Har du koll på vilken typ av träningsform personen som du letar present åt utför så är utbudet av träningsrelaterade produkter enormt. Sista åren har träning verkligen blivit en livsstil för många och det pratas om träning i fikarummet, anordnas träningsutmaningar på jobbet och publiceras inlägg om träning på sociala medier dagligen. I och med att människors intresse för träning har ökat så har givetvis utbudet av träningsrelaterade produkter också ökat och således finns även ett ökat utbud för träningsrelaterade presenter.

Att hitta present till träningsintresserad är inte så svårt bara man vet inom vilken kategori man ska leta, du kommer förr eller senare hitta det du letar efter i och med de stora utbud som finns på träningsprodukter nuförtiden.

Motionär eller träningsnarkoman?

Det som också kan vara bra att väga in i sin jakt på present till träningsnörden är om han eller hon är motionär eller en mer seriös träningsnarkoman. Motionärer har en tendens att inte ha lika höga krav medan för träningsnarkomanen är träningen på liv och död och då gäller det att allt är tipptopp. Med det sagt behöver det inte skilja något i pris eller kvalitet på presenten. I slutändan handlar det ju ändå om att man vill att mottagaren ska uppskatta presenten och verkligen ha nytta av det i sin träning.

Den rutinerade träningsnarkomanen kan man utgå från har bra koll på vilka träningsrelaterade produkter det finns på marknaden medan motionären förmodligen har koll på standardutbudet men inte mer. Därför kan det behöva göras lite mer research när en present till en mer rutinerad träningsintresserad person ska införskaffas. Kolla runt lite med nära och kära, träningskompisar osv. så får du garanterat bra tips på vilken present som skulle passa personen bäst.

Träning är bra för både kropp och knopp! Här kan du läsa om 10 positiva hälsoeffekter av träning.