Välj en sida

Present till löpare

Är du på jakt efter en present till löpare? Bra! Då har du kommit rätt. Vi har samlat allt från snygga träningskläder till träningsredskap för hemmet. Här hittar du presenter som passar alla löpningsintresserade killar och tjejer.

25 roliga presenter till löpare

Löpning som träningsform har blivit allt mer populär de senaste åren. Fler och fler löptränar flera gånger i veckan och går verkligen ”all in” sin löpträning. Men vad köper man för present till löpare? Löpning behöver ju inte innebära mer än tröja, byxor, strumpor och skor egentligen men vi har samlat ett gäng prylar som kan vara kul presenter till löpare.

Multisportklocka med GPS

En multisportklocka är det ultimata hjälpmedlet för nya rekord och personbästa. Klockan visar veckosummering, väder, energikällor, GPS och mycket mycket mer!

Viktväst 10kg

En viktväst ger extra motstånd vid träning och kan ge löpträningen fantastiska resultat. När väl västen åker av känns det som man kan springa hur långt som helst.

Sportglasögon unisex

Att springa med solen i ögonen kan vara väldigt påfrestande och något som tar energi från löppasset. Bort med solen och slipp flugor i ögonen med hjälp av ett par smidiga sportglasögon.

Löparbälte 2 flaskor

Ett lätt, smidigt och vattentätt vätskebälte är ett perfekt hjälpmedel för långa löpturer. Slipp vätskebrist på vägen och fyll enkelt på vätskekällorna med hjälp av två små smidiga flaskor.

LED-säkerhetsväst

En justerbar LED-säkerhetsväst gör att du syns i mörker och alla typer av väder. Med lysdioder både fram och bak kommer både bilar och cyklister se dig oavsett vart du springer någonstans.

Löparstrumpor

Ordentliga strumpor som är anpassade för löpning kan förhindra exemplevis hälsporre och gör att fötterna får en skönare upplevelse under löpturen.

Run Cap

Kepsen är anpassad för löpning och har paneler av mesh-tyg som gör att kepsen andas och håller huvudet svalt under hela träningspasset.

Bekväm träningströja

En bekväm träningströja som andas och har fukttransporterande egenskaper gör att tröjan sitter skönt och är bekväm att använda under hela träningspasset.

Löparryggsäck

På de längre motionsturerna kan det vara bra att packa med sig energi eller kläder i reserv. Ryggsäcken är ergonomisk och passar perfekt för långa löpturer.

FootMassager

Efter långa löpturer kan det vara bra att mjuka upp musklerna i fötterna för att förhindra skador eller andra åkommor. Med en enkel FootMassager kan man lätt fixa det själv hemma på vardagsrumsgolvet.

Handskar för löpning

I kallare väder kan det vara skönt att springa med handskar för att undvika köldskador på händerna. Ett par snygga handskar som har en bra balans mellan isolering och andingsförmåga passar perfekt för löpträning kallare väder.

Multisportsvagn

För småbarnsföräldrarna kan en multisportsvagn vara en rolig present då de kan ta med sig barnet eller barnen ut på träningspasset. Vagnen går att anpassa för olika typer av träning.

Träningsjacka

Träningsjackan skyddar mot vind, kyla och är vattentät vilket är perfekt för löpturer i regn och rusk. En kul present till löpare!

Pannlampa för löpning

För den löpningsintresserade som gillar att springa i mörker kan den här pannlampan vara en rolig present. Justerbar, smidig och vattenresistent.

Högfunktionell t-shirt

En högfunktionell t-shirt som är väldigt skön att springa i tack vare sitt material i trikå.

Minicykel

Ett bra komplement till löpträningen är en minicykel som gör att man enklet kan sitta hemma i soffan eller vid köksbordet och få sin träning även om man inte har möjlighet att ta sig ut på ett löppass för dagen.

Löparskor

Löparskor är en rolig present att ge löpare och något de aldrig kan få för mycket av. Du hittar massor av olika typer av löparskor här.

Mini löpband

Ett manuellt löpband som gör att bandet börjar röra sig framåt om man går eller springer. Ju snabbare man springer, ju snabbre rullar bandet. Kul present till löpintresserad!

Fler presenter till löpare

Balansplatta

Sport-BH

Foam roller

Protein

Massagepistol

Hälskydd

Löparkepsar och mössor

Löparkeps

Pilatesboll

Vad är en bra present  till löpare?

Löpning är en relativ snäll träningsform för plånboken då man faktiskt inte behöver speciellt mycket utrustning för att kunna utöva det på ett bra sätt. Däremot kan det vara kul att i present ge löpare prylar de inte unnar sig själva eller vill köpa för att testa att använda i sin löpning för att det är ”onödigt”.

Bra presenter till löpare kan till exempel vara:

  • Nya träningskläder
  • Träningsredskap för hemmaträning
  • Startavgift till springtävling
  • Pulsklocka
  • Träningsväst

Vad som är en bra present till löpare beror givetvis på vem som ska få presenten, vilken typ av löpare han eller hon är. Det viktigaste är att försöka hitta något som man tror skulle passa personen i fråga bra och någonting som denne faktiskt skulle kunna tänka sig att använda.

Present till löpare – prylgalen eller inte?

Det finns två olika typer av löpare, de som älskar att utrusta sig med olika prylar för att på så vis försöka förbättra sin löpning och de som vill köra på det enklare spåret med max en klocka på armen för att hålla koll på tid och distans.

Att utrusta sig med telefoner, klockor, pulsband och vätskebälte kan så klart vara fördelaktigt om man verkligen använder allting, annars gör det mer skada än nytta. När du letar efter en present till löpare är det bra att ha koll på om han eller hon är en sådan typ av löpare som ofta brukar utrusta sig med diverse prylar eller om denne håller löpningen på en enklare nivå. Det är sällan en icke prylgalen löpare helt plötsligt kommer på att börja använda sig av olika prylar i sin löpning och vice versa.

Det är lite av en vattendelare bland löpare vilka prylar som är nödvändiga och inte när man är ute och springer. Många tycker att alla digitala prylar som dyker upp marknaden mest är onödigt och tar fokus från löpningen då det är viktigare att hålla koll på statistik, siffror och tider medan andra tycker det är en väldigt bra hjälp för att utveckla sin löpning.

Vet du om att din springgalna kompis inte är den personen som gillar att utrusta sig med prylar inför ett löppass är ett par nya skor eller ett par sköna löparbyxor en bättre present än en avancerad pulsklocka exempelvis.

Motionär-  eller elitlöpare?

En annan sak att ta i beaktning är också hur pass seriös din kompis är i sin löpning. Är det en fullblodsmotionär eller en (blivande) elitlöpare vi har att göra med? Beroende på vilket så spelar givetvis typ av present stor roll då elitlöparen förmodligen kommer ha fullkoll på vilka prylar och hjälpmedel som finns på marknaden redan och då kanske det handlar mer om att uppdatera gamla kläder eller prylar till nyare, snyggare och bättre istället för att försöka introducera något nytt. Motionären däremot är antaglingen inte lika kräsen utan eventuellt öppen för nya möjligheter som kan förbättra det personliga rekordet på milen med någon minut eller två.

Tänk som en löpare när du letar present

Är du inte själv en löpningsintresserad person så kan det självklart vara lite svårt att avgöra vad som är bra eller vad som är en nödvändig present till löpare. Här kan du läsa om 8 tips Expressen har listat för nybörjare inom löpning, mest för att få lite inspiration och ett tänk kring vad som är viktigt att tänka på inom löpträning.

Ett tips är ett läsa på lite och försöka tänka som en löpare när du letar present. Om du själv hade haft löpträning som ett stort intresse, vad hade du då uppskattat att få i present? Försök tänk som en löpare så kommer du garanterat hitta något som uppskattas. Som alltid är det tanken som räknas men visst är det roligt att ge en present till någon som verkligen uppskattar det han eller hon får.